Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony Petőfi után szintén a csúszó-mászó férgeket idézi

Horváth K. J

2020.10.16. 19:30

A következő gyomorforgató történet főszereplője ismét csak Karácsony Gergely főpolgármester.

A hatás, amit kiváltott belőlem egyenesen Petőfi Sándor egyik prózai művét juttatta eszembe, amely az Életképekben jelent meg 1848 forradalmi napjai után, júniusban. „Miért löktetek ide, hol a csúszó-mászó férgek hemzsegnek? melyeknek csípése nem halálos, de több mint halálos: undorító.”

Miért süllyesztheti egy főpolgármester olyan mélyre az általa vezetett Fővárosi Közgyűlést, hogy hatására Petőfi rémálma juthat az emberek eszébe? Tarlós István soha nem tett ilyet. Karácsony az elmúlt egy év alatt többször bebizonyította, hogy „szottyos” habitusa révén ennyire képes. De ennyire mindig.

Horváth Tamás, a XVII. kerület polgármestere idézte föl friss Facebook-bejegyzésében a Fővárosi Közgyűlés szeptember 30-iki ülésen történteket. Itt Hassay Zsófia fideszes képviselő emlékeztette Karácsonyt kampányígéretére, amely alapján 20 ezer forintos lakásrezsi támogatást kellett volna fizetnie a nyugdíjasoknak.

A felidézzük Karácsony idevágó ígéretét a Budapest mindenkié programból, ahol a következőket olvashatjuk: „Budapesten több, mint 300 000 nyugdíjaskorú ember él. Az idősek problémáinak megoldása, valamint a róluk való gondoskodás ezért kiemelt területe lesz a Főváros szociális gondviselésének. Az októberben felálló új városvezetés továbbvisz több olyan programot, amely Zuglóban már sikeresen működik. Támogatjuk, hogy a fűtési szezonban legalább 20 000 forint lakásrezsi-támogatásban részesüljenek a rászoruló nyugdíjasok és kisgyermekes családok.”

Az ülés jegyzőkönyvének tanúsága szerint Karácsony ezt válaszolta a felvetésre: „Köszönöm szépen, hogy képviselő asszony emlékeztetett arra az ígéretemre, amelyet a kerületi önkormányzati polgármesterjelöltekkel közösen tettünk, hogy a kerületi önkormányzatok ezeket meg fogják valósítani, és ez meg is történt a legtöbb kerületben már.”

Sőt, megválasztása után, a tavalyi idősek világnapja alkalmából, 2019. október 1-én még rá is fejelt kampányígéretére. „Minden fűtési szezonban a nyugdíjasoknak és rászoruló nagycsaládosoknak fűtési szezononként húszezer forint támogatást fogunk nyújtani. Nem csak a választási évben, hanem minden évben. És nem könyöradományként, nem politikai alkuként, amelyben cserébe szavazatot kérünk, egyszerűen azért, mert hiszünk a szolidáris Budapestben, és azt gondoljuk, hogy a fővárosnak dolga az, hogy segítse az időskorú embereket.”

Hát mit mondjak, szem nem marad szárazon. Arról ugyanis nincs tudomásunk, ahogy Horváth Tamás Rákosmente polgármestere is leszögezi bejegyzésében, hogy Karácsony a kerületi polgármesterekkel közösen vállalták volna a segítséget. Egy Gyurcsány nevű klasszikust idézve: „Egy lószart, mama!”

Üres ígérgetéséhez Karácsony kedvesen mosolyog és mondja a szörnyűségesen visszataszító, félrevezető dumát, hogy hisznek a szolidáris Budapestben, meg hogy a főváros dolga segíteni az időskorú embereken.

Jól mondta Petőfi: „a csúszó-mászók csípése nem halálos, de több mint halálos, undorító.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére