Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsonyt már a városházán is el akarják ásni?

Horváth K. József

2021.09.03. 16:45

Karácsony Gergelynek jócskán kijutott a pofonokból az utóbbi napokban.

 

Jakab Péter például a 444-nek adott interjújában állította sarokba, mondván, maradjon csak szépen főpolgármester: „A főpolgármester mozgósítsa Budapestet, én pedig miniszterelnök-jelöltként megszólítom a vidéket” – jelentette ki szerényen Jakab. Hozzátette: „Nincs apró betűs rész, nincs olyan, hogy csak akkor szavazok a győztesre, ha az a nekem tetsző győztes lesz. Itt most nincs finnyáskodás, nincs fintorgás.” Ami azt jelenti, maga Jakab is tisztában van vele, hogy a vele szemben fintorgók száma nagyon is tekintélyes. Hiába, vannak még jóérzésű emberek a baloldalon is, akik utálják a köpönyegforgatókat, bármennyire is igyekszik például Jakab a milliós fizetése mellett szegény legényként feltüntetni magát, akinek csak parizerre és Piros Aranyra futja.

Valójában nincs is a Gyurcsány-koalíciónak olyan potenciális miniszterelnök-jelöltje, akivel szemben – finoman szólva – ne lehetne fintorogni.

A magára győzelmi esélyesként tekintő Karácsony főpolgármesteri balfácánságát ecsetelni már az olvasók számára is unalmas. Egyvalakinek nem az: a főpolgármesternek. Fura, de mintha büszke lenne rá. Nincs ugyanis olyan nap, hogy korábbi ostobaságaihoz ne tenne hozzá egy újabbat.

Legutóbb például úgy vétózta meg az atlétikai világbajnokságot, hogy végül maga állt el saját gondolatától. Az ötlet nyilvánosságra kerülésétől a lemondásig eltelt idő pedig éppen elég volt ahhoz, hogy még a baloldali jogászoknál is kihúzza a gyufát, mert nem ő a szerződő fél. Az a szerződés, amelyet az atlétikai vb kapcsán a kormánnyal kötött, egy másik kontraktus, s annak pontos teljesítése a kabinet részéről folyamatban van. Különös tekintettel az egészségügy fejlesztésére fordítható 50 milliárdra, amiről az érintett kerületek egyáltalán nem akarnak lemondani. Hogy ebbe a szerződésbe ő később bele akarja szuszakolni a Fudan Egyetemmel kapcsolatos feltételeit, ahhoz meg korábban kellett volna felkelnie. Nem fél tíz körül, amikor a videói tanúsága szerint szokott.

Arról nem szólva, hogy ez az atlétikai vb körül rendezett Fudan-hiszti egyáltalán nem a főváros és a budapestiek érdekét szolgálta, hanem kifejezetten a saját miniszterelnök-jelölti kampányát volt hivatva előmozdítani. Hogy lássa ország-világ, de leginkább a gazdája, Gyurcsány Ferenc, hogy bizony ő is tud olyan keményeket mondani, mint például az önmagát a vidék bajnokának kikiáltó Jakab Péter vagy a becses személyére biztos befutóként tekintő Dobrev Klára.

Karácsony üres keménykedését a Nemzetközi Atlétikai Szövetség sem hagyta szó nélkül. Azt írták, „megértik, hogy jövőre választások lesznek Magyarországon, de remélik, az esemény nem válik politikai futballá”. A szervezet megerősítette: továbbra is nagy erőkkel készülnek a 2023-as budapesti vb-re.

Ha már a friss pofonokról van szó, akkor, ugye, három a magyar igazság.

Megjelent ugyanis a Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatása, amely megállapította, hogy Orbán Viktort a magyar felnőtt lakosság 54 százaléka látná szívesen miniszterelnöki pozícióban, Karácsony Gergelyt ezzel szemben csak 34 százalék. A különbség tehát húsz százalék, vagyis dupla mócsing.

Ha meggondoljuk, hogy a két politikus között az olló egyre csak nyílt, s a jövőben várhatóan tovább nyílik, akkor érdemes odafigyelni Jakab javaslatára: a suszter maradjon a kaptafánál, Karácsony pedig a főpolgármesterségnél. Amíg a budapestiek el nem zavarják.

Vagy lehet, hogy azért menekül ilyen nagy garral a városházáról, mert már itt is el akarja ásni valaki?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére