Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kárpátaljai magyar útlevélbe csomagolt verbális elégtétel

888.hu

2022.05.14. 19:30

A Kárpátaljáról menekülő romák miatt aggódik Vásárhelyi Mária. A hazai liberálisok élő lelkiismerete szerint az Ukrajnából magyar útlevéllel érkező romáknak „senki nem ajánlott hajlékot, ellátást, segítséget”, azaz elüldözték őket innen.

n

A háború elől menekülők a tiszabecsi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolánál kialakított segítségpontnál MTI/Czeglédi Zsolt

Azon, hogy mire alapozza ezt az állítását, lendüljünk most túl, akár ez is elképzelhető, no meg az ellenkezője. Nem ez lenne az első tévedése(?) a hajdan szebb napokat is látott szociológusnőnek. Mindenesetre Facebook-szózatában így szórja a villámokat: „kiderült, hogy Csehország komolyan veszi a magyar állampolgárságát annak a sok száz Kárpátaljáról menekülő ukrán-magyar romának, akik most a pályaudvarokon, buszmegállókban, parkolókban várják, hogy jobbra forduljon a sorsuk. És felszólították a magyar államot, hogy nyújtson segítséget saját állampolgárainak, hogy hazakerüljenek. Mármint Magyarországra, ahol állandó lakcímük van.”

Kétségtelen, a cseh belügyminiszter a napokban jelezte magyar kollégájának, hogy „gyorsítsa fel a náluk tartózkodó ukrajnai roma menekültek esetleges ukrán-magyar kettős állampolgárságának ellenőrzését, mert az ilyen státusúaknak nincs jogosultsága a menekülteket megillető segélyekre.”

Van némi igazsága, mert Ukrajnából nézve az első, „fegyvermentes övezet” Magyar- és Lengyelország, vagy éppen Szlovákia, Románia. (Bár ezzel az első biztonságos ország címkével szinte senki sem törődik, lásd, a Pakisztánból, Szíriából, stb., érkezők határokon átívelő nagy menetelését!) De, hogy a Kárpátaljáról érkezők „elüldözését” mire alapozza Vásárhelyi Mária, azt csak ő, de talán még ő sem tudja.

Nyilván a voksturizmus felől fúj a szél, hiszen „köztudott”, hogy a Fidesz milliónyi ukrajnai magyart, cigányt, ruszint és vízigótot csábított arra, hogy százasával, ezresével jelentkezzenek be szabolcsi, borsodi sufnikba, fáskamrákba, lebontott viskókba, hogy Orbán Viktorra szavazhassanak.

Máskülönben hogyan nyert volna egymás után négyszer kétharmaddal a Fidesz? Persze, az is lehet, hogy az újabb jobboldali választási siker után jót tesz a májnak az ilyesféle verbális elégtétel.

Azt azért érdemes leszögezni, hogy bárki, akinek van magyar – román, szlovák, lengyel, stb. – azaz uniós ország által kiállított útlevele, és nem csak az ukrajnai menekülteknek járó segélyekhez akar jutni, nos, az addig maradhat Prágában, České Budějovicéban, Ostravában vagy éppen Münchenben, Párizsban, ameddig csak akar.

Akár a pályaudvarokon, buszmegállókban vagy parkolókban.

Az orosz-ukrán háború elől Ukrajnából menekülő emberek a beregsurányi általános iskola tornatermében MTI/Balázs Attila

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére