Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiss Lászlónak több áldozata is volt

Tóth Dalma

2016.05.10. 11:28

Takáts Zsuzsanna nem az elsõ és egyetlen eset volt Kiss László életében.

Kiss László már az elhíresült nemi erőszak előtt két társával letámadott egy fiatalkorú lányt az uszodában és megpróbálták megerőszakolni.

Az áldozat F. Marianna még nem volt 18 éves, amikor Kiss László és két társa letámadta az uszodában.”

– olvasható a Magyar Úszó Szövetség 1960-es határozatában.

Kisst az eset után kizárták a válogatottból és az ország összes uszodájából a csoportos nemierőszak-kísérlet miatt. A Takáts Zsuzsanna ellen elkövetett nem erőszak miatt Kiss László súlyosabb büntetést kapott, mert ezt az esetet is figyelembe vette a bíróság.

Takáts Zsuzsanna az RTL Klubnak adott interjújában már célzott arra, hogy nem volt egyedi az ő esete.

Kiss uszodai eltiltásához egy csoportos nemierőszak-kísérlet vezetett, amely 1960. december 30-án történt. Ezt az ügyet a Magyar Úszó Szövetség még házon belül kezelte.

Kiss László és még két társa körülállta és fogdosni kezdték F. Mariannát. A lánynak azt mondták, csak akkor engedik el, ha megígéri hogy közösülni fog velük. Marianna az arra elhaladó úszómesternek odakiáltott, de Kiss és barátai a víz alá nyomták. A fiúk egyike még víz alatti közösülést is ajánlott a lánynak. Az úszómester megjelenésére a három fiatal férfi elúszott a lány közeléből. Az esetet később jelentette az úszómester.

A bíróság szerint Kiss László és társai „magatartásuk elkövetésénél felhasználták azt a körülményt, hogy a sportuszoda külső medencéje felett a meleg víz párája oly sűrű ködöt képez, hogy a vízben alig lehet pár méternyire tájékozódni.

Kiss László és társai az eset után fél évvel erőszakolták meg Takáts Zsuzsannát, de nem álltak meg itt. Az elhíresült bűncselekmény másnapján újabb áldozatot szemeltek ki, és az ügyészség vádat emelt ebben az ügyben is.

Az újabb áldozat, P. Judit utóbb azonban nem kívánta Kiss László megbüntetését. A bíróság szerint a hölgy „ingadozó és megbízhatatlan vallomást tett” ezért felmentetették a három vádlottat. Az erőszak vádja alól így végül bizonyítottság hiányában mentették fel Kisséket, amibe az is belejátszhatott, hogy a lánynak előzőleg Várszegivel és Lantossal külön-külön kapcsolata volt.

Takáts Zsuzsanna megerőszakolásáért viszont Kiss Lászlót három év szabadságvesztésre ítélték. A későbbi úszómester azonban csak húsz hónapot ült le.

(Népszabadság)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére