Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kizökkent idő: Orbán helyretolná, Lendvai akadályozná

Horváth K. József

2020.02.19. 19:20

Lendvai Ildikó, az MSZP egykori elnöke ezúttal is a reggeli kávé után – napi rutinja szerint – akart bemosni egyet az Orbán-kormánynak, ezért az ősi liberális módszerhez folyamodott.

Azzal vádolja a nemzeti konzultációra készülő polgári kormányt, amit éppen a kommunistákból mára bősz liberálissá „fejlődött” ellenzék szokott csinálni. Bár tudjuk, a liberális nem más, mint diplomás kommunista.

Idézi a rossz emlékű mondást – munkásököl, vasököl, odacsap, ahova köll –, társítva hozzá a kormányököl képzetét, mintha éppen Orbán Viktor akarna hadonászva rárontani a népre a kérdéseivel. Mintha éppen a kommunizmus ellen politikai eszmélésétől fogva harcoló, a Fideszt e cél érdekében életre hívó alapítók akarata dacára éppen a magyar kormányfőnek lenne vágya munkásökölféle lesújtáshoz. Ahhoz, amely ütéseinek még ma is sok családban sajog a nyoma, bármilyen régen is volt. De volt.

Kérdés: kiben ne menne föl a pumpa annak hallatán, hogy az ügyeskedő ügyvédek a rabok „kínzásából” eddig tízmilliárd forintot gomboltak le az államról, miközben a sértetteknek, a bűncselekmények áldozatainak alig jutott valami ebből az irdatlan összegből?

Kinek ne nyílna ki a bicska a zsebében, ha Gyöngyöspatára gondol, ahol a cigányság integrációjának jól haladó folyamatát akasztotta meg a szegregációra hivatkozó sorosista jogi manipulátorok haszonlesése. Éppen azokat taszítva a képzetlenség sötétjébe, akiken úgymond segíteni akartak a kiperelt milliókkal.

Lendvai Ildikó és elvtársai azonban szívesebben söprik szőnyeg alá ezeket a feszítő, számukra egyenesen kellemetlen társadalmi problémákat. Már csak azért is, mert ők sohasem a kisember, a kiszolgáltatott magyarok oldalán állnak, hanem éppen az ellenkezőn.

Ha pedig valakik képtelenek a társadalmi párbeszédre, akkor marad a címkézés, a lejáratás kísérlete azzal szemben, aki hangot talál a magyarokkal. Ezért kell Ildikónak kormányökölről beszélni, amit a diktatórikus megoldásaikra hajaztatva van képe munkásökölnek emlegetni.

„Kizökkent az idő” ­– mondja Shakespeare, s bármennyire is fáj ez Ildikónak, Orbán született helyretolni azt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére