Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koránkelõs hazai sajtószemle

888.hu

2016.03.04. 08:18

A menekültekrõl, Tõkés László kitüntetésérõl, a 24.hu ízléstelenségérõl, valamint a Honvédelmi Minisztérium körüli álhírekrõl ír a magyar sajtó.
Magyar Idők

címlapon számol be a Honvédelmi Minisztérium közleményéről, mely szerint a tárca nem íratta össze a magánjárműveket. Az ellenzéki sajtó azzal vádolta meg a kormányt, hogy háború rémével riogat, mert nyilvántartást készít magánszemélyek tulajdonában lévő járművek adatairól. A HM közleménye szerint csupán a vállalkozóktól és a cégektől kértek be ilyen adatokat, mely teljesen jogszerű.

A Blikk

némileg komoly témával indítja a napot – megjegyzi, hogy a Római Nemzeti Múzeumban elszaporodtak a patkányok. A Patkányinvázó a múzeumban címet viselő korszakos cikkükben megjegyzik, hogy a világ egyik leghíresebb múzeumát pár napra be kellett zárni a rágcsálók miatt.

A Magyar Hírlap

gazdasági rovatában a SPAR forgalmáról értekezik. Kiemelik, hogy a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. forgalma tavaly 3 százalékkal nőtt, így elérte a 488,2 milliárd forintit.A multinak 456 boltja van Magyarországon, amelyekbe megközelítőleg 13 000 embert alkalmaz, és ezzel a Spar az ország egyik legnagyobb munkaadója, amely 300 milliárd forintot fektet be hazánkba.

A Magyar Nemzet
hozta a legütősebb hírt, arról tudósítanak, hogy etikai vizsgálat indult a 24.hu ízléstelen videója miatt. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) etikai bizottság vizsgálja Katz Dávid videóját, melyben Orbán Ráhel terhességén viccelődött. A panaszos szerint Katz többször megalázta a miniszterelnök lányát és Csonka András színművészt. A 24.hu szerdán elnézést kért, de olybá tűnik, hogy szenvedésük a magyar sajtó keresztfáján még korántsem ért véget.
 
A Népszabadság

Tőkés László csillagáról elmélkedik. Megjegyzik, hogy Romániában jobbára már asszimilálódott kisebbségek, köztük a szászok (az államfő Johannis is) úgy érzik, hogy a fogyatkozó, de még mindig jelentős számú  magyarság túl sokat megenged magának.  Már-már kétségbe vonja Románia létjogosultságát – jegyzi meg a szociáldemokrata napilap.

A Népszava

Orbán Viktor félelmeivel foglalkozik, szerintük két asszonytól tart a kormányfő: Merkeltől és Hillary Clintontól. Megjegyzik, hogy a német-magyar viszony azért romlott, mert a CDU-n belüli ellenzék aktivizálódása mögött a kancellár asszony a magyar miniszterelnök árnyát véli felfedezni. Megjegyzik, hogy a korábbi francia elnök, Nicolas Sarkozy támogatásáról biztosította a magyar kormányfőt, és hasznosnak tartja  a magyar politikai irányvonalat. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére