Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kövér tényleg elhülyült volna, avagy Herényi Károly súlyos jellemhibáját látjuk?

Horváth K. József

2022.09.16. 15:30

Herényi Károly, az MDF szóvivőjeként, országgyűlési képviselőjeként, sőt a Demokrata Fórum elnökeként is egykor fontos, jobboldali pozíciókat betöltő politikus már régen kimutatta foga fehérjét. Most Kövér Lászlót hülyézi.

 

Herényi tehát régen nem az, aminek megismertük, nem az, aki kitartóan harcol a nemzeti ügyekért. Dávid Ibolyával karöltve anno keményen dolgozott az MDF baloldalra való átállításán, majd bukásán. Majd nem sokkal később már Gyurcsány hátsójából kandikált kifelé.

Néhány éve Tökölön bukkant fel, ahová Gyurcsány elkísérte a börtönbe vonuló Császy Zsoltot, akit a Kúria harmadfokon két és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélt hűtlen kezelés kísérlete miatt még 2017-ben az egykori, a 2008-as sukorói telekcsere-szerződés ügyében. Arról, hogy valójában Ferencnek kellett volna börtönbe vonulnia, a Böszme így beszélt: „érintett vagyok az ügyben, mert ezek a fiúk [másikuk Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezetője már hamarabb bevonult – a szerk.] a szabadságukat adták oda, hogy engem hazugságokon keresztül ne lehessen megvádolni”. Gyurcsány érintettségét, „ártatlanságát” értse mindenki úgy, ahogy akarja. Az egykori MDF-korifeus Herényi Károly pedig ott mosolyog Gyurcsány mellett, mint aki odaszületett. Mint egy tőről metszett neomaxista-liberális.

Ez a Herényi most a hirklikk.hu kérdéseire úgy beszél ki Gyurcsány alfeléből, hogy ha a házelnök egyik nyilatkozatát meg akarja érteni, akkor „Kövér szintjére kellene hülyülni”, de ő erre nem hajlandó.

 

Kövér László Piliscsabán, a Nemzeti összetartozás harangjának vasárnapi avatási ünnepségén arról beszélt, hogy
„Európán kívüli érdekcsoportok és magánhatalmak az Európai Uniót egészében és minden uniós tagállamot külön-külön katonai kiszolgáltatottságra, politikai alávetettségre, gazdasági és energetikai életképtelenségre, pénzügyi eladósításra, kifosztásra és társadalmi szétzilálásra szánnak.(...) Fel akarják számolni az európai nemzetek önazonosságát, keresztény hitét és megtartó közösségeit, hogy ellenállás nélkül manipulálhassák, kisajátíthassák, végső soron pedig felszámolhassák demokratikus államaikat és gyarmatosíthassák Európát”.

Herényi kijelentette, a Fidesz kommunikációs és gondolati rendszerével a legnagyobb probléma szerinte az, hogy egy bizonyos szint alá kell menni, ha meg akarjuk érteni. Egy normális embernek megvan a saját értékrendje, és nem hajlandó hozzájárulni ahhoz az alapvető értékváltáshoz, ami a Fidesz politikájának a lényege. S hogy mi a leglényegesebb eleme ennek az „értéknek”? Az Orbánra szavazókról kijelenti:
„Nem lehet mit kezdeni velük, ők egy szekta tagjai, mindegy, hogy mint mond a vezér – és szándékosan használom a vezért és nem a vezető megnevezést –, ők hajbókolva elfogadják azt”.

 

A Fidesz természetes nem készül értékváltásra. Az Isten, haza, család irányból indulva vezeti le, hogy az apa férfi, az anya nő, a gyerekeinket pedig hagyják békén. Éppen a gyurcsányisták akarják ezt a józan, ezeregyszáz éves keresztény világot kifordítani a sarkából, hogy megfeleljenek Brüsszel Soros által kijelölt migránsbarát, LMBTQ-párti, újabban uniós szankciókat támogató politikájának, amely révén Európa gazdasága a télen letérdelhet, mert nem lesz energiája. Orbán ezt nem akarja. Ő a magyarok érdekét nézi, Herényi szerint ezért ő bűnös. Kövér László ugyanilyen célból ugyanezt fejtette ki, részletesebben, tűpontosan.

Hogy ezek után ki hülyült el, azt a Herényi által szektásnak nevezett Orbán-szavazók pontosan el fogják dönteni. Ahogy azt is pontosan tudják, itt nem annyira elhülyülésről van szó, hanem súlyos jellemhibáról. Úgy is fogalmazhatunk, hogy árulásról.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére