Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Közel a megállapodás Brüsszellel, Ujhelyit kiveri a víz

Horváth K. József

2022.11.14. 15:20

Fontos hét elé nézünk a Brüsszellel kötendő megállapodás tekintetében.

 

Deutsch Tamás a rádió Vasárnapi újság című műsorában így fogalmazott:
„Biztatók az Európai Bizottság és a magyar kormány közötti tárgyalások, jó esély van a megállapodásra és arra, hogy Magyarország végre hozzájusson az eddig politikai okokból visszatartott uniós pénzekhez.”
Tudja ezt Ujhelyi István is, aki borzasztóan zavarban van attól, hogy siker koronázza Orbán Viktor, Varga Judit és Navracsics Tibor erőfeszítéseit. Sajtótájékoztatóján elmondta: „Hamarosan megszületnek a megállapodások az Európai Bizottsággal, ez pedig az európai értékek és érdekek, ezek mentén pedig a magyar társadalom egyértelmű győzelme, az Orbán rendszer egyértelmű veresége.”

Ujhelyi tehát a jelek szerint jobban értesült, mint Deutsch Tamás. A szocialista képviselő ugyanis már biztosra veszi a megállapodás létrejöttét, amiről még azok sem beszélnek kijelentő módban, akik végigtárgyalták a folyamatot. A várható sikertől aztán kiveri a víz és a tőle megszokott ellenségeskedéssel kanyarít hozzá egy rémtörténetet, amellyel szerinte kellő ellenszenvet tud gerjeszteni Orbánnal szemben. Nehogy már az emberek sikerként könyvelhessék el azt, ami siker és a kormány érdeme, s nem más harcolta ki. Mi az, hogy az „európai értékek mentén a magyar társadalom győzelme”, meg hogy „az Orbán-rendszer egyértelmű veresége”?

Tudjuk, hogy Ujhelyi szerint azok az európai értékek, az a jogállamiság, amit Brüsszel annak tart, s képtelen arra, hogy ideológiamentesen egyeztessen Magyarországgal a szóban forgó kérdésekről. Németországban, s más uniós országokban például a sajtó töredéknyire sem szabad annyira, mint nálunk, arrafelé a balosok szerint mégis van szólás- és sajtószabadság. Ahogy a németeknél, svédeknél, olaszoknál lehet párttag az igazságszolgáltatás főszereplője, a bíró, miközben nálunk ez szigorúan tilos, sőt a bíráink politikai nyilatkozatokat sem tehetnek, míg a Lajtán túl igen.

 

Ujhelyi szerint az az európai érték, amelyet az európai baloldal, Dobrevvel, Donáth Annával, Ujhelyivel karöltve annak tart, amelynek köze nincs ahhoz a nagy mértékű demokratikus felhatalmazáshoz, amely alapján Orbán Viktor például negyedszerre miniszterelnök lehet.

Ujhelyinek azért kellhet a remélt sikeres megállapodás kapcsán az Orbán-rendszer egyértelmű vereségéről beszélni, mert megszokta részint azt, hogy üzemszerűen valótlant állít, részint azért, mert csökkenteni akarja azt a bizalmi tőkenövekedést, amit a sikeres megállapodás jelenthet a magyar kormány számára.

És ezt még fokozni is képes Ujhelyi. Minden bizonyíték nélkül – megbízható forrásra hivatkozva – azzal hergel a Facebookján, hogy a kormány felvizezte a Brüsszelnek tett vállalásait. Így érvel az igazi „hazafi”:
„Megbízható brüsszeli forrásaim szerint a kormány most is megpróbál sunyizni és az eredeti vállalásokhoz képest helyenként jelentősen módosította, felvizezte azokat a törvénymódosításokat, amelyeket nemrég fogadott, illetve fogad majd még el az Országgyűlés fideszes többsége annak érdekében, hogy leállításra kerüljön a hazánkkal szemben még áprilisban indított eljárás.”

 

Deutsch Tamás ezt így fogalmazta meg: „Ezek az erők – amelyeknek része a magyar baloldal is – azt kívánják elérni, hogy hiába teljesít Magyarország minden vállalást, hiába teszünk eleget a Bizottság és a magyar kormány közötti szakmai egyetértéssel övezett megoldásoknak, mégse szülessen megállapodás az Európai Bizottság és a magyar kormány között.”

Reménykedjünk abban, hogy meg lesz a megállapodás és hamarosan jönni fog a nekünk járó és pusztán politikai okokból visszatartott pénz Brüsszelből.

Ha ez fáj Ujhelyinek, az legyen az ő baja.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére