Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kukorelly nem várja, hogy normális legyen a Fidesz

Horváth K. József

2021.06.23. 16:30

Az esti német–magyar meccs előtt Kukorelly Endre íróról jutott eszembe a mondás: alamuszi macska nagyot ugrik.

 

Ami, ugye, azt jelenti, hogy nem mindenki olyan jó és ártatlan, amilyennek mutatja magát. Kukorelly mindig baromi távolságtartó, kényesen objektív, a pártoktól egyenlő távolságra lévő értelmiségiként definiálja magát. Érdekes módon valahogy mégis leginkább baloldali beszélgetőműsorokban bukkan fel, mint tegnap az ATV-ben, ahol szintén nagyon független és objektív volt.

Ezek a napok ismét a liberális gőzhengerek zakatolása jegyében telnek. Szerencsére az UEFA nem engedte, hogy a magyar–német meccs előtt szivárványos színekkel világítsák meg a mérkőzés helyszínét, a müncheni Allianz Arenát. Ami durva támadás lett volna Magyarország szuverenitása ellen. Mi a gyerekeket védjük pedofiltörvényünkkel mindenfajta külső szexuális orientációtól. Az egészséges fejlődés feltételeinek biztosításához ugyanis a törvény szerint csak a szülőnek van joga, senki másnak. Ezt használja ki a baloldal nemzetközi segítséggel, hogy Magyarországot a homoszexuális kisebbség jogainak korlátozójaként tüntesse föl. A müncheni arénát is ezért akarták szivárványszínűre kivilágítani.

A gyurcsányista baloldal természetesen még véletlenül sem tiltakozott ellene. Nem jelezte, hogy kérem, ez disznóság, a gyerekek védelmének és a homoszexuálisok ügyének semmi köze egymáshoz, egyébként sem sértette senki senkinek a jogait.

Ezek után jön Kukorelly Endre, a teljesen objektív értelmiségi, és azt mondja:

„Nem dőlök dugámba, ha nem lesz kivilágítva, és ha ki lett volna világítva, akkor sem dőlnék dugámba.” Ez, ugye, a sunyiság mintapéldája.

A nagyon objektív megmondóembert tehát az sem zavarta volna, ha Magyarországot teljesen alaptalanul jogi köntösbe burkolt ideológiai támadásnak teszik ki a stadion kivilágítása miatt. Az sem zavarta volna, ha Magyarországot teljesen alaptalanul homofóbnak nyilvánítják ország-világ előtt, miközben Kukorelly tudja a legjobban, hogy nem az. De a tévénézők előtt ő mossa kezeit, mert ő annyira távolságtartó, hogy akkor sem dől a dugájába, amikor a nyilvánvaló sértés miatt más magyarok már nagyon is beledőltek.

Arra a műsorvezetői felvetésre, hogy „a sport annyira szexi, hogy a politika soha nem tudta magát távol tartani tőle”, Kukorelly úgy reagált: „El kell kezdeni valakinek normálisnak lenni. Jó, mondjuk én a Fidesztől egyáltalán nem várom ezt. Mindig elcsodálkozom a hamisságon, a hazugságon. Ők baromira rádőltek a sportra.” Ezek szerint az a normális, ha nem „dőlnek rá a sportra”? Ha nincsenek világszínvonalú létesítményeink, nincs Európa-bajnokságon szereplő csapatunk, nem lesznek olimpiai aranyak, nincs közösségi öröm, a nemzeti öntudatot erősítő boldogság? Majd hozzáteszi a legfélrevezetőbb állítást: „[A Fidesz] ki akarja tolni a baloldali szavazókat, hogy ne drukkolhasson a magyaroknak, mert azok nem magyarok. Nettó undorító.”

Hát ez a baromira „távolságtartó” szöveg tényleg undorító, kedves Bandi.

Mindezt csak azért írtam le, hogy tájékozottabb legyen a gyanútlan olvasó, ha egy „független” író szól hozzá a televízióban.

Az pedig már szóra sem érdemes, ha véletlenül Kukorelly felbukkan a szocialisták választási eredményváró rendezvényén, vagy Karácsonnyal megy ki meccset nézni a stadionba, ahogy felvételünk is mutatja. Persze szigorúan a függetlenség jegyében. Mint az alamuszi macska.

Kerpel-Fronius Gábor, Karácsony Gergely és Kukorelly Endre a Puskás Arénában (Fotó: Facebook)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére