Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elküldik a fél Közgépet

2015.10.13. 19:20

A Közgép az építőipari beruházások drasztikus visszaesésére hivatkozva megválik 350 dolgozójától.

A létszámleépítés a Közgép minden második dolgozóját érinti.

Ennek értelmében 283 szellemi foglalkoztatású és 67 fizikai dolgozótól válik meg a társaság. 

A Közbeszerzési Döntőbizottság szerint Simicska cége hamisított adatokat közölt egy kikötőfelújításra kiírt pályázat során, így a KDB júliusi határozata értelmében a vállalat 3 évig semmilyen közbeszerzésen nem indulhat.

A Közgép Zrt. természetesen a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra vitte az ügyet. A Bíróság felfüggesztette a KDB eltiltó határozatának végrehajtását. Ennek ellenére Simicska Lajos cége továbbra is a Közbeszerzési Hivatal tiltólistáján szerepel, mint "hamis adatszolgáltatás miatt eltiltott ajánlattevő".

A per még sokáig húzódhat a Közbeszerzési Döntőbizottsággal. A következő tárgyalást november 26-ra írták ki. A bírósági döntést befolyásolhatja az addigra életbe lépő, november 1-től hatályos új közbeszerzési törvény, amelynek lényege, hogy az eddigi gyakorlattal ellentétben nem a legalacsonyabb ár lesz a legfontosabb kiválasztási szempont. Ez azért lehet érdekes, mert Simicska cége az elmúlt időben minden más ajánlat alá ígért, legtöbb esetben mégis alul maradt a közbeszerzési versenyben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére