Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már megint a pénz döntött az amerikai jelöltek sorsáról

888.hu

2016.02.02. 15:58

Szervezési problémák miatt több iowai választókörzet jelölõgyûlésén végül pénzfeldobással dõlt el az elnökjelölt-aspiránsok sorsa.

 

USA, 15:08

Szervezési problémák miatt több iowai választókörzet jelölőgyűlésén végül pénzfeldobással dőlt el az elnökjelölt-aspiránsok sorsa.

Az egyik Des Moines-i választókerületben hétfő este tartott demokrata jelölőgyűlésen például eleinte minden egyértelműnek tűnt: Hillary Clinton volt külügyminisztert támogatták többen a kézfeltartással zajló szavazáson, és ezzel a legtöbb küldött neki jutott. Mivel azonban a voksok újraszámlálásakor kitűnt, hogy tucatnyi szavazó idő előtt hazament, hirtelen más eredmény jött ki: az egyik küldötti hely sorsa nyitva maradt, így pénzfeldobással döntöttek arról, hogy Clintoné vagy legfőbb riválisáé, Bernie Sandersé legyen-e a delegált.

A pénzfeldobásra olykor azért van szükség, mert a választókörzetek hét-hét delegáltat küldenek az elnökjelölt-állító pártkonvenciókra, és olykor szavazategyenlőség alakul ki, vagyis az elnökjelölt-aspiránsokra fejenként 3,5 küldött jut. A hetedik küldöttről így pénzfeldobással kell dönteni.

A Des Moines Register című újság szerint legalább öt körzetben ily módon dőlt el az eredmény, s az esetek többségében Clintonnak kedvezett a szerencse. A volt külügyminiszter végül hajszállal ugyan, de megnyerte az iowai jelölőgyűléseken a demokraták versenyét. Az amerikai előválasztások jövő héten New Hampshire szövetségi államban folytatódnak.

(DesMoinesRegister, MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére