Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay büszke a halál felé menetelő magyar fiatalokra

Horváth K. József

2022.03.03. 16:00

Azt gondolom, sokakat ledöbbentett Márki-Zay Péter nyílt levele az ukrán elnöknek.

 

Nem is nyílt levél politikai vonatkozásai, mert azt az ember egy össze vissza beszélő Kapitánytól lényegében meg sem hallja... Vagy ha mégis, akkor egyszerűen nem veszi komolyan. Főleg a baloldal legutóbbi közvélemény-kutatási adatai alapján, amelyek közül az óvatosabbak is hat százalékos Fidesz-KDNP előnyt mutatnak. Belső felméréseik pedig tíz százalékos vagy azt meghaladó fölényről beszélnek. Kicsi tehát az esély, hogy április 3. után a régi bolsi világ jönne vissza Magyarországra, de a régi motoros Kovács László szavait idézve nem is közvélemény-kutatást kell nyerni, hanem választást.

 

Háború idején azonban, ami korábban még szerencsére egyetlen választást sem árnyékolt be, más a helyzet. Itt akár egy apró momentum is elég lehet ahhoz, hogy megbillentse a várakozási egyensúlyt, s a költővel szólva a hirtelen változásról: „erős lesz, ami gyenge volt azelőtt.”

Egy valami azonban biztos nem változik: a magyar ember hazához való viszonya. A hazaszeretete és annak hőfoka. Picinyke lenne a sor, akikre esetleg nem vonatkozna a Nemzeti dalSehonnai bitang ember” kezdetű szakasza, „Ki most, ha kell, halni nem mer, / Kinek drágább rongy élete, / Mint a haza becsülete.”

 

Szerencsére a magyar haza most nincs közvetlen veszélyben, de a magyar életek annál inkább. Természetesen Ukrajnában. S ebben a kritikus helyzetben van olyan magyar politikus, aki képes kufárkodni velük. Azt írta Márki-Zay Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek, hogy „büszkék vagyunk azokra a magyarokra, akik az ukrán hadsereg tagjaként részt vesznek ebben a hősies küzdelemben.”

Azt gondolom, egészséges lélekkel ilyen kijelentést tenni – finoman fogalmazva – mérhetetlen érzéketlenség. Illeszkedik abba a sorba, amely kapcsán a baloldal a határon túli magyarokról nem mint nemzettestvéreinkről érez, gondol és beszél, hanem mint olyan idegen nemzetek tagjairól, akik csak bajt kevernek. Leginkább akkor, ha közelednek a választások.

 

Ők pedig végképp nem tehetnek arról, hogy a nagyhatalmak Trianonban elszakították lakóhelyüket Magyarországtól, kiszolgáltatottá téve őket új nemzetük urainak. Márpedig a magyar ember magyar ember marad akkor is, ha határon túlra sodorja a történelem. Nem tudom, hogy amikor megérkeztek az első hírek a két magyar fiatal, 22 éves Bilak Vaszil és a 29 éves Kis Sándor haláláról, akkor vajon mi futott át Márki-Zay Péter agyán. A gyász vagy a büszkeség?

 

 

Mire gondolhattak ezek az élet előtt álló, harcba küldött fiatalok? Arra-e, hogy az ukrán hadseregben büszkén ontják vérüket vagy esetleg azt a kérdést forgatták a fejükben, vajon mi közük van ehhez a hatalmas túlerővel szembeni értelmetlen háborúhoz?

Amikor Gulyás Gergelyt Márki-Zay ominózus kijelentéséről kérdezték ma a Kormányinfón, a legemberibb, a legtermészetesebb választ adta. Ha valaki a besorozott fiatalokat kérdezni meg a háborús katonai szolgálatról, akkor biztosan más véleményen lennének, mint Márki-Zay Péter.

Azt gondolom, itt két világszemlélet ütközik, méghozzá frontálisan.

Méghozzá azok, hogy ki miért akar hatalomra kerülni?

Ezer és egy példa mutatja, hogy a Gyurcsány vezette baloldalt semmi más nem érdekli, csak a saját érdekeinek a szolgálata. Még anno az általuk megbuktatott Medgyessy Péter is erre utalt, mikor azt mondta: „Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel.” Napjainkban pedig elég csak a baloldali választási listán lévő Horváth Csaba és Molnár Zsolt korrupciógyanús ügyére gondolni. Márki-Zay Péter pedig arra büszke, hogy életerős magyar fiatalok állami utasításra menetelnek a biztos halál felé, mert ekkora túlerővel szemben egyszerűen nem várhat más rájuk.

Gulyás Gergely reagálása pedig azt mutatja, hogy a másik világszemlélet képviselőinek az ember a fontos. Az emberek, a választók, a magyarok érdekeinek a szolgálata.

Nem sorolom a példákat, mindenki tudja. Mindenki érzi, hogy csak akkor maradhat az életük biztonságban, akkor tervezhetik a jövőt úgy, ahogy eddig, ha a kormányrúdnál nem lesz változás.

Mindenki döntse el, melyik lehetőség áll hozzá közelebb!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére