Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay Péter új utas a Bolondok hajóján

Horváth K. József

2021.11.15. 15:30

Új utas kapaszkodott fel Rúzsa Magdi Bolondok hajójára. Eddig Jakab Péterről tudtuk, hogy mint a parlament udvari bolondjának bérelt helye van a fedélzeten. Márki-Zay Péter pedig előbb kivívta a volt pénzügyminisztertől, Oszkó Pétertől a futóbolond titulust, aztán Deutsch Tamástól a futó nélküli „bolond” jelzőt.

 

A bolondozás mégis – talán nem véletlenül – akkor futott be nagy karriert, amikor a napokban Kövér László házelnök a Hír TV Őszintén című műsorában letette a voksát Deutsch Tamás változata mellett. Szó szerint így: „Nekem az a véleményem róla [Márki-Zay Péterről – a szerk.], mint a volt miniszter úrnak a Bajnai-kormányban, vagy inkább Deutsch Tamásnak, hogy nem futó. Futó nélküli bolond. Bocsánat, csak idéztem, ne haragudjanak.”

Mindezt nem alaptalanul tételezték fel a megszólaló urak, hiszen már az gyanús, hogy egy baloldali politikus folyton úgy beszél magáról, mintha kereszténydemokrata, jobboldali lenne. Ugyanakkor olyan választóellenes kijelentéseket tesz, amilyeneket egyetlen politikus sem engedett meg magának, nemhogy egy baloldali. (Hiába mondja ennek az ellenkezőjét, de erről majd később.)

A rezsicsökkentést például a következőképpen támadta: „Ostobaság volt annak idején így rezsit csökkenteni. Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni.” Hát nem édi?

A magas üzemanyagárakról: „Én abszolút nem, semmi, a benzinárban semmilyen szociális komponenst nem tartok indokoltnak.” Mondja az a korábban energetikai cégnél vezető beosztást betöltő Márki-Zay, aki „hiperérzékeny” a magas üzemanyagárakra és az emberek akaratára.

A szerinte bevándorlásellens fideszeseket pedig egyszerűen ostobának nevezte: „Ha van még olyan ostoba ember, aki elhiszi, hogy a Fidesz bevándorlásellenes, akkor azokat tessék felvilágosítani!” Hozzátette: „ezek szegény, sötétségben tartott emberek”.

Ilyen előzmények után jutottunk el annak a kérdésnek a megválaszolásához, hogy mit gondol Kövér László arról, hogy ez a Gyurcsány csapatában focizó baloldali politikus következetesen jobboldalinak mondja magát. A kérdés így hangzott:

„Mit gondol a kereszténydemokrata politizálás jövőjéről? Mit gondol Márki-Zay Péter politikai tevékenységéről?”

Kövér László: „A kettőnek semmi köze egymáshoz. A kereszténydemokrata politizálás jövőjébe Márki-Zay nem tartozik bele. Gyümölcséről ismerszik meg a fa. Tehát az egy dolog, hogy ő mit mond magáról, de hogy a világ fontos dolgairól mit mond, az mégiscsak jobban eligazít arról, hogy kicsoda, micsoda, meg honnan jött, hová megy, mint az, hogy ő magát hogyan címkézi.”

Kérdés: „Ön nem hisz Márki-Zay Péternek?”

K. L.: „Nekem az a véleményem róla, mint a volt miniszter úrnak [Oszló Péter – a szerk] a Bajnai-kormányban, vagy inkább Deutsch Tamásnak, hogy nem futó. Futó nélküli bolond. Bocsánat, csak idéztem, ne haragudjanak.

Tragédia történt jó néhányszor, amikor effektív elmebajosok kerületek így vagy úgy, valamilyen okból kifolyólag az ország vezető pozícióiba. A két dolog az sajnos nem zárja ki egymást. A demokrácia meg amúgy is egy veszélyes üzem.”

Nem gondolnám, hogy példáink alapján a józan emberek vitatkoznának Oszkóval, Deutschcsal vagy éppen Kövér Lászlóval. A józan emberek ugyanis nem gondolkodnak a józan ésszel ellentétes módon. Főleg akkor nem, ha a választók bizalmát akarják elnyerni.

Kivétel persze mindig akad. Nem is hiszik, hogy most ki. Igen, ő, Márki-Zay Péter. Az ATV-ben ugyanis reagált a Kövér László által idézett „bolondozásra”. Ezt mondta: „Úgy gondolom, effektív elmebeteg az, aki két héttel előre meg akarja mondani, hogy pontosan melyik napon fog tetőzni az első hullám. Vagy aki egy 2000 fős faluba egy 4000 fős stadiont épít, amit előtte a Kárpátok másik géniusza, Ceaușescu csinált csak.”

Azt gondolom, ezekhez a szavakhoz nem kell kommentár. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy freudi elszólásai révén Márki-Zay azt is megmutatta már, hogy amit mond, annak valójában éppen az ellenkezője jár a fejében. Például: „A rendszerváltás előtt is baloldali..., bocsánat: jobboldali voltam.” Máskor azzal állt elő, hogy „mi itt, a baloldalon...” Majd egy pillanatban kijelentette: „Sosem voltam fideszes.” Más alkalommal pedig arról beszélt: „Mondom ezt én, aki 2010-ig a Fideszre szavaztam.”

Hogy is fogalmazott a főnöke az őszödi beszéd végén:

„Kell még valamit mondanom, Ildikó?”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére