Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zayból a valóság is Mini Ferit csinált

Horváth K. József

2022.01.05. 14:00

Nincs messze még karácsony. Akkortájt jelent meg a Facebookon egy videó, amelyben előállították Gyurcsány Ferenc klónját: Mini Ferit. Mini Feri természetesen nem más, mint Márki-Zay Péter, aki ugyanazt akarja, ugyanazt mondja, mint Gyurcsány.

 

Ha tehát véletlenül a Márki-Zay vezette baloldal megnyerné a választást, akkor az realizálódna, amit a józan magyarok gondolnak. Gyurcsány és a régi világ köszönne vissza új köntösben, s állna a kormányrúdhoz. Ez az amitől a magyarok leginkább rettegnek. S ez az, amit a videó tömören megfogalmaz.

Mostantól azonban mintha a valóság kezdene kibontakozni a mókás produkcióból.

Márki-Zay Péter az ATV-ben tegnap olyan könyörgősre fogta nyilatkozatát, amilyen még nem volt soha. A néző szinte látta, hogy a baloldal által is megfogalmazott vádak alapján a szavazókat rendszeresen lesajnáló hódmezővásárhelyi polgármester úgy megy össze, mintha valóban klónozták volna. Az apropót a legutóbbi nyilvános sértegetése jelentette, miszerint szerinte azért van jó esélye a baloldalnak nyerni, mert a Covidban elhunyt idősek többségében a Fideszre szavaztak. Erre odáig jutottunk, hogy a magát parlamenti bohóccá előléptetett Jakab Péter képzeletben nyomott egy barackot remélt jövendőbeli bohócfőnöke fejére. „A halál nem válogat pártszimpátia alapján és úgy tűnik a hülyeség sem”– jelentette ki kedvesen.

Most derült ki továbbá az is, hogy le kellett mondania Márki-Zay Péternek a nagyon vágyott hetedik frakciójáról is, ahol ő civileknek, romáknak, konzervatív gondolkodású, de senkinek nem kellő régi politikusoknak akart jól fizető állást kreálni. Erre azonban a hat párt képviselői nem voltak vevők, ez ugyanis őket gyengítette volna politikai és pénzügyi szempontból egyaránt.

Tegnap valósággá vált Gyurcsány közelmúltbeli kijelentése: „Parlamenti helyekért küzdünk, és ha többségünk van a parlamentben, akkor majd mi választhatunk kormányfőt. Először parlament, először többség, aztán majd kormányfő. Ez a sorrend.” Ez már akkor sejtette a lókolbász közeledtét Márki-Zay tényleges irányítói hatásköre szempontjából, ám tegnap maga is elismerte Gyurcsány mindenhatóságát. Bohár Dániel kérdésére vallotta meg, hogy a Böszme bármikor leválthatja őt. Nyomatékosította: „Azt, hogy ki a kapitány, azt ő mondja meg.”

Márki-Zay tehát nem több a baloldalon, mint egy szánalmas marionett figura, aki teljes mértékben megfelel a karácsonyi videó üzenetének, miszerint ő a Mini Feri. Vele Gyurcsány akarata érvényesülne, s a régi rendszer szelleme és emberei jönnének vissza a hatalomba, amitől ugye a józan magyart kiveri a víz.

Ez a klónozott pindurka szólalt meg belőle tegnap az ATV-ben, aki voltaképpen könyörgött a baloldaliaknak, hogy ne őt támadják, hanem az Orbán-kormányt, mert azt akarja leváltani. Bocsánatot kért mindenkitől, akit megbántott. A megalázkodás legalja, hogy még Jakab Pétertől is, akinek – ha kell, s ahogy mondta – ezerszer is megismétli a bocsánatkérést.

Azért, hogy némi erőt is képes legyen felmutatni, előjött a gyenge ember árulózásával, mutogatva baloldali ismeretlenekre, akik szintén a Fidesz malmára akarják hajtani a vizet. Ugyanakkor mérhetetlen hatalomvágyát megvillantva kijelentette, „Csak együtt tudjuk leváltani Orbán Viktort. Nélkülem az ellenzéki pártok nem tudják leváltani és én sem tudom az ellenzéki pártok nélkül leváltani. Ha egymást lőjük, egymás ellen vagyunk, akkor marad Orbán Viktor.”

Láthatjuk, van okunk félni Mini Feritől, aki „becsületes, tisztességes országot akar építeni.” Mondja ezt az az ember, aki eddig saját nyilatkozatit mindig letagadta, s aki azt akarja, hogy kevesebb gázt, villanyt, vizet használjunk, így spóroljunk a nemzetközi nagytőkéseknek, s ne a kormány által 8 éve kiszámíthatóan biztosított csökkentett rezsi révén.

Illyés Gyula szerint a „A tisztesség nem érdem, hanem kötelesség.” Ha ezt Gyurcsányék komolyan vennék, már rég leléptek volna a politika színpadáról. Ők azonban tesznek rá, ahogy a mi fejünkre is tennének, ha hatalmat kapnának.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére