Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zayon kifogott a tisztesség

Horváth K. József

2021.10.30. 14:00

Márki-Zay lebukott. Úgy is mondhatnám, légy került a levesébe. Pedig akinek a tiszták jelentik a szövetségeseit, ahogy nyilatkozta, annak a konyhájában is patyolattisztaságnak kellene lennie.

Csakhogy erről szó sincs. Nem mintha eddig ne érezte volna ezt Márki-Zay-jal kapcsolatban az ember, de mióta Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke elmondta a tutit, azóta fehéren feketén kiderült, a hódmezővásárhelyi polgármesternek semmi köze a tisztasághoz. Mi több, a kék szalag üzenete, amit nagy büszkén zakója hajtókáján hord, az sem a kormány elleni korrupciós fellépés szimbóluma többé, amihez eddig sem ő, sem más semmiféle bizonyítékot nem volt képes szolgáltatni, csak Sorostól, meg Alinskytől megtanulták, hogy ennek mantrázása célravezető lehet a kormányvoltáshoz. A kék szalag üzenete mostantól saját tisztességtelen magatartásának jelképe, amelyről a választók azonnal tudhatják, hogy ennek az embernek nem lehet bizalmat szavazni. Pedig tudjuk, a tisztesség nem érdem, hanem kötelesség.

Kovács Gergely ugyanis tegnap az ATV-ben is elismételte azt, amit a Hit Rádióban is jelzett, hogy Márki-Zay Péter felkereste a Kutyapártot azért, hogy az MKKP ne induljon el a hatpárti ellenzéki összefogás ellen a tavaszi választásokon. Cserébe azt ajánlotta, hogy megpróbál szerezni egy listás parlamenti helyet abban a hetedik ellenzéki frakcióban, aminek még a léte is bizonytalan.

Így dolgozik tehát a „tiszták szövetségének” első embere, aki nem is olyan régen még kétharmados ellenzéki győzelemről ábrándozott. Nyilván akkor is inkább a vágyait fogalmazta meg, mint 2018-ban a politika szemétdombján végző Vona Gábor.

A magukat szinte már a választás győztesének kikiáltó Gyurcsány-koalíció tagjai számára ugyanis egyáltalán nem rózsás a helyzet. A közvéleménykutatásokról hitelességéről ne beszéljünk, hiszen miközben korábban még Jakab Péter vezette az egyik miniszterelnök-jelölti jelölti versengést, a végén a Jobbik elnöke az első háromba se került be. Így lehet értékelni a mostani adatokat is, hogy az ellenzék vezet a listás szavazatok terén a kormánypártokkal szemben. Szóval a Gyurcsány-koalíciónak még a Kutyapárt indulása nélkül sem rózsás a helyzete, nemhogy akkor, ha ők is a szivárványkoalíció ellenfelei lesznek jövő áprilisban.

Emlékezetes, 2018-ban is önállóan indult a MKKP, akkor 1,75 százalékot ért el, közel százezer szavazatot megszerezve. Kovács Gergely szerint 2022-ben már nagy valószínűséggel bejutnának a parlamentbe, megugorva az 5 százalékot, ami mintegy 300 ezer szavazatot vinne el Márki Zay-éktól. Naná, hogy a választók akarata mellett a végsőkig kiálló „tisztakezű” Márki-Zay bepróbálkozott, hogy a választókat megkerülve a Kutyapárt szimpatizánsai is a gyurcsányistákra szavazzanak.

Márki-Zay azonban nem számolt azzal, hogy még a liberális oldalon is van tiszteség a választókkal szemben. A pártelnök ugyanis leszögezte, a Kétfarkúnak olyanok a szavazóik, akik rájuk és ebben a formában szeretnének szavazni. Azt már mi tesszük hozzá, hogy ezért nem csapják be, ezért nem verik át őket. A Kutyapárt következetességét jelzi az önkormányzati választásokon való önálló indulás is.

Kovács Gergely elmondta: „ha mi megkeressük a többi pártot, akkor megegyezhettünk volna ezen az országgyűlésin is, hogy akkor mi is kérünk ilyen helyeket meg stb. Mi nem szeretnénk velük elindulni, mert sok szereplőt annyira problémásnak tartunk.” Aláhúzva, hogy a DK, az MSZP és a Jobbik tartozik a számukra nem kívánatos politikai szereplők csoportjába.

Márki-Zay tehát lebukott, mert korrumpálni akarta a Kutyapártot a hatalomért.

Kedves baloldali szavazók, íme a példa, hogy nagyon érdemes megfontolni, kire adják a voksukat áprilisban. Az elmúlt tíz évben a kormánytól már eddig is sokkal többet kaptak, mint gondolták, gondoltuk, Gyurcsány pedig – mindenkit becsapva – 2010 előtt a nyakukat szorongatta csupán, szintén a hatalomért. Nekik csak ez a céljuk, soha nem az emberek érdekeinek szolgálata, képviselete.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére