Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még köpködi Orbánt a baloldal, de holdudvaruk már beismerte a brüsszeli vereséget

M. Kovács Róbert

2020.12.10. 12:46

Dobrev, Donáth és társaik akkor is fújják az Orbán-ellenes mantrát, ha a magyar és lengyel kormányok uniós vitájában elért történelmi győzelem kiveri a szemüket. Még az sem segíti a tisztántlátásukat, hogy a baloldali holdudvar megmondóemberei is elismerik az Orbán-kormány győzelmét jogállamiságügyben.

Bár a szokásos kritikai megjegyzések és helyenként a rágalmazást is súrolva prejudikáló odamondások közepette, de

még a baloldali ellenzék háttériparosai is elismerik, hogy a magyar és a lengyel kormány elérte Brüsszelben, amit akart,

és a költségvetési és újjáépítési források jogállamisághoz kötése csak papíron történt meg, nem a gyakorlatban.

Haraszti Miklós, az EBESZ volt sajtószabadság-képviselője, egykori SZDSZ-es képviselő.MTI-fotó: Kallos Bea

Nem vagyok Orbán zsenialitásának bámulója, de tény, hogy – legalábbis idáig, a Merkellel folytatott tárgyalásokon – Orbán győzött. Aki az ellenkezőjét bizonygatja, becsapja magát és a közönségét”

 

– fogalmazott Haraszti Miklós egykori SZDSZ-es politikus, író, újságíró, aki korábban az EBESZ volt sajtószabadság-felelőseként rendre támadta az Orbán-kormányt.

Hát, kedves EU parlamenti képviselők, ha ez a győzelem, akkor milyen lenne a vereség?? (…) Lehet, hogy Angela Merkel most azt gondolja, és abban a szerepben tetszeleg, hogy megőrizte Európa egységét, szerintem azonban éppen ellenkezőleg, Európa egységének sírásója”

 

– ismerte be a vereséget még a Soros György terve mellett elkötelezett Vásárhelyi Mária baloldali aktivista, SZDSZ-alapító is.

Vásárhelyi Mária, MTI-fotó: Soós Lajos

De hiába sommázza Gyuri bácsi embere is vereségként, hogy márpedig nem sikerült jogállamisággal migránsbefogadásra kényszeríteni Magyarországot, a hazai óbégatók most is a saját kis

alternatív valóságukban élik meg a világ eseményeit.
Orbán Viktor a semmiért cserébe fogadta el a vereséget, ugyanis a jogállamisági mechanizmus és azok feltételei maradnak”

 

– értékelte a helyzetet részünkről érthetetlen módon Rónai Sándor volt DK-szóvivő, most EP-képviselő.

Meghiúsult tehát Orbán azon terve, hogy a pénzügyi és a jogállamisági kérdéseket mereven elválasszák egymástól”

– állítja Kunhalmi Ágnes MSZP-társelnök, akitől – persze – már megszoktuk, hogy

a valóság helyett ajtókkal szokott ütközni.

Azon sem nagyon lepődünk meg, hogy Gyurcsányfölde nagyasszonya, Dobrev Klára is inkább politikai propagandafelhördüléssel, semmint objektív értékeléssel fogadta az elsődleges híreket, amikor kijelentette:

Ha igazak a kiszivárgó hírek, Orbán és a vétója megbukott. Ez egy teljes és feltétel nélküli fegyverletétel.”

 

A legszebb bukást mégis Donáth Anna EP-momentina produkálta, aki szerint:

A 27-ből 25 tagállam döntött úgy, hogy büntethetővé kell tenni az EU-s pénzek elsikkasztását. A vádlott csak annyit ért el, hogy rövid időre kitolja az ítélet végrehajtását – de megakadályozni azt nem tudja.”

 

Na, hát őt maga az egykor velük kokettáló Puzsér Róbert tette helyre:

Az a baj, hogy a vereség pillanataiban te pezsgőt fröcskölsz. Az a baj, hogy győzelmet hazudsz oda, ahol semmi más nincs, csak a vállalásod csődje.”

 

De nemcsak a Puzsérhoz hasonló politikai kalandorok, hanem még

a balos őspropagandisták is elismerik Magyarország győzelmét a vitában.
Afelől természetesen nem lehet kétségünk, hogy Orbán Viktor győztesnek hirdeti ki magát. Ami – szerintünk – kommunikációs szempontból mindenképpen igaznak tűnhet”

– állítja Németh Péter, a Hírklikk nevű baloldali fake news gyáron publikáló tiszteletbeli örökös Népszava-főszerkesztő. Ja, még utóbb emlegetett baloldali propagandalap is Orbán sikeréről számolt be:

»Ma este még háttértárgyalások, holnap reggel partra szállás« – közölte brüsszeli kiutazása előtt szerdán délután Orbán Viktor mosolyogva a közösségi médiában közzétett videójában. A mosoly annak szólt – bár ezt nem mondta ki –, hogy győzött: a lengyelekkel együtt keresztül tudta verni az unió soros német elnökségén azt a neki kedvező kompromisszumos megoldást, ami szükségtelenné teszi a vétót. Nem módosítják az uniós pénzek kifizetését a jogállami normák betartásához kapcsoló rendeletet, de elhalaszthatják, és megnehezíthetik az alkalmazását.”

 

Sőt: még Soros blogja sem tud most mást mondani, ha csak kicsit is jóban akar maradni az igazsággal:

A szöveg alapján Magyarország és Lengyelország lényegében megkapta, amit akart. Az Európai Parlament pedig szinte mindent elveszített, amit november elején szuszakolt bele a jogállamisági mechanizmusnak nevezett törvénytervezetbe.” (444.hu)

 

További kommentárt nem igényel...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére