Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még köpködi Orbánt a baloldal, de holdudvaruk már beismerte a brüsszeli vereséget

M. Kovács Róbert

2020.12.10. 12:46

Dobrev, Donáth és társaik akkor is fújják az Orbán-ellenes mantrát, ha a magyar és lengyel kormányok uniós vitájában elért történelmi győzelem kiveri a szemüket. Még az sem segíti a tisztántlátásukat, hogy a baloldali holdudvar megmondóemberei is elismerik az Orbán-kormány győzelmét jogállamiságügyben.

Bár a szokásos kritikai megjegyzések és helyenként a rágalmazást is súrolva prejudikáló odamondások közepette, de

még a baloldali ellenzék háttériparosai is elismerik, hogy a magyar és a lengyel kormány elérte Brüsszelben, amit akart,

és a költségvetési és újjáépítési források jogállamisághoz kötése csak papíron történt meg, nem a gyakorlatban.

Haraszti Miklós, az EBESZ volt sajtószabadság-képviselője, egykori SZDSZ-es képviselő.MTI-fotó: Kallos Bea

Nem vagyok Orbán zsenialitásának bámulója, de tény, hogy – legalábbis idáig, a Merkellel folytatott tárgyalásokon – Orbán győzött. Aki az ellenkezőjét bizonygatja, becsapja magát és a közönségét”

 

– fogalmazott Haraszti Miklós egykori SZDSZ-es politikus, író, újságíró, aki korábban az EBESZ volt sajtószabadság-felelőseként rendre támadta az Orbán-kormányt.

Hát, kedves EU parlamenti képviselők, ha ez a győzelem, akkor milyen lenne a vereség?? (…) Lehet, hogy Angela Merkel most azt gondolja, és abban a szerepben tetszeleg, hogy megőrizte Európa egységét, szerintem azonban éppen ellenkezőleg, Európa egységének sírásója”

 

– ismerte be a vereséget még a Soros György terve mellett elkötelezett Vásárhelyi Mária baloldali aktivista, SZDSZ-alapító is.

Vásárhelyi Mária, MTI-fotó: Soós Lajos

De hiába sommázza Gyuri bácsi embere is vereségként, hogy márpedig nem sikerült jogállamisággal migránsbefogadásra kényszeríteni Magyarországot, a hazai óbégatók most is a saját kis

alternatív valóságukban élik meg a világ eseményeit.
Orbán Viktor a semmiért cserébe fogadta el a vereséget, ugyanis a jogállamisági mechanizmus és azok feltételei maradnak”

 

– értékelte a helyzetet részünkről érthetetlen módon Rónai Sándor volt DK-szóvivő, most EP-képviselő.

Meghiúsult tehát Orbán azon terve, hogy a pénzügyi és a jogállamisági kérdéseket mereven elválasszák egymástól”

– állítja Kunhalmi Ágnes MSZP-társelnök, akitől – persze – már megszoktuk, hogy

a valóság helyett ajtókkal szokott ütközni.

Azon sem nagyon lepődünk meg, hogy Gyurcsányfölde nagyasszonya, Dobrev Klára is inkább politikai propagandafelhördüléssel, semmint objektív értékeléssel fogadta az elsődleges híreket, amikor kijelentette:

Ha igazak a kiszivárgó hírek, Orbán és a vétója megbukott. Ez egy teljes és feltétel nélküli fegyverletétel.”

 

A legszebb bukást mégis Donáth Anna EP-momentina produkálta, aki szerint:

A 27-ből 25 tagállam döntött úgy, hogy büntethetővé kell tenni az EU-s pénzek elsikkasztását. A vádlott csak annyit ért el, hogy rövid időre kitolja az ítélet végrehajtását – de megakadályozni azt nem tudja.”

 

Na, hát őt maga az egykor velük kokettáló Puzsér Róbert tette helyre:

Az a baj, hogy a vereség pillanataiban te pezsgőt fröcskölsz. Az a baj, hogy győzelmet hazudsz oda, ahol semmi más nincs, csak a vállalásod csődje.”

 

De nemcsak a Puzsérhoz hasonló politikai kalandorok, hanem még

a balos őspropagandisták is elismerik Magyarország győzelmét a vitában.
Afelől természetesen nem lehet kétségünk, hogy Orbán Viktor győztesnek hirdeti ki magát. Ami – szerintünk – kommunikációs szempontból mindenképpen igaznak tűnhet”

– állítja Németh Péter, a Hírklikk nevű baloldali fake news gyáron publikáló tiszteletbeli örökös Népszava-főszerkesztő. Ja, még utóbb emlegetett baloldali propagandalap is Orbán sikeréről számolt be:

»Ma este még háttértárgyalások, holnap reggel partra szállás« – közölte brüsszeli kiutazása előtt szerdán délután Orbán Viktor mosolyogva a közösségi médiában közzétett videójában. A mosoly annak szólt – bár ezt nem mondta ki –, hogy győzött: a lengyelekkel együtt keresztül tudta verni az unió soros német elnökségén azt a neki kedvező kompromisszumos megoldást, ami szükségtelenné teszi a vétót. Nem módosítják az uniós pénzek kifizetését a jogállami normák betartásához kapcsoló rendeletet, de elhalaszthatják, és megnehezíthetik az alkalmazását.”

 

Sőt: még Soros blogja sem tud most mást mondani, ha csak kicsit is jóban akar maradni az igazsággal:

A szöveg alapján Magyarország és Lengyelország lényegében megkapta, amit akart. Az Európai Parlament pedig szinte mindent elveszített, amit november elején szuszakolt bele a jogállamisági mechanizmusnak nevezett törvénytervezetbe.” (444.hu)

 

További kommentárt nem igényel...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére