Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megszûnt a sajtószabadság, nem lesz politis.hu

888.hu

2018.01.19. 20:28

Úgy tûnik, ezen a héten is kicsit megszûnt a sajtószabadság, mert nem jött össze Dudás Gergely közösségfinanszírozott projektje.

12 rongyos százalék.

Mindössze ennyit sikerült összekaparnia Dudás Gergelynek a politis.hu projektjére.

A Politis egy állítólag baromira független, adományokból finanszírozott hírportál lett volna, ahol – Dudás állítása szerint – az ország 30 legjobb bértollnoka dolgozhatott volna.

A politis.hu kampányához kis híján magam is hozzájárultam – aztán végül mégsem tettem. Igaz, engem főként az vonzott az egész projektben, ahogy egyik-másik ballib lap szerkesztői, főszerkesztői reagáltak az új médium létrehozásának szándékára. Nyilvános és nem nyilvános fórumokon ugyanis az ellenzéki lapok meghatározó figurái kiakadtak azon, hogy Dudás elvinné a legjobb "újságíróikat".

Innentől kezdődött az én lelkesedésem is, hiszen Dudás projektje jó eséllyel szétverte volna a becsontosodott ellenzéki újságírást, #ASZAKMÁT.

A ballib tollforgatók persze azonnal kőkemény sivalkodásba kezdtek, ráadásul régi elvtársuk ellen. Szóval drukkoltam, na.

Dudás azonban már hétfőn bejelentette Kálmán Olgánál (akit épp helyettesítettek), hogy valszeg nem jön össze az a 990 ezer euró és a 30 ezer előfizető, amelyet össze kellett volna szedni. A Politis Facebook-oldalán pedig ma hivatalosan is bejelentették, hogy ennyi volt.

Dudás a Hír TV-ben azt mondta, hogy a tanulságok levonását az áprilisi választás utánra hagyja.

Érdekesség, hogy Dudás pont azért indította el a közösségfinanszírozós kampányt, hogy valóban "független" legyen a lapja. Így hát a hiperfüggetlen Simicska-tévében már azt mondta, hogy nem zárkózna el, ha jönne egy mecénás, aki kiegészítené az eddig gyűjtött összeget.

Ez azonban nem következett be, a projekt elbukott, a politis.hu, egy (újabb) függetlenobjektív médium mégsem jött létre.

Ennek ellenére valahogy nem hallom most a balliberális károgók hangját, akik már akkor a sajtószabadság lábbal tiprásáról szónokolnak, amikor valahol véletlenül rálépnek egy ellenzéki újságíró lábára. Most nem bukott el a sajtószabadság?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére