Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Menekültellátás: addig vagyunk biztonságban, amíg Orbán a kormányfő

Horváth K. József

2022.03.02. 16:00

Most, hogy legnagyobb szomorúságunkra kitört a háború, s az azzal kapcsolatos hírek, nemzetközi események egycsapásra behálózták a mindennapjainkat, a baloldal is azonnal háborúsra hangszerelte át kormányellenes ajvékolását.

 

Boldogan leszállt az oltásellenesség, a korrupció vagy a zöldproblémák döglött lováról, úgysem hoztak nekik egyetlen új szavazatot sem, annál többet vittek, s átpattant a háború kehes négylábújára, nagyobb reményt fűzve hozzá, hogy elsőként tolja be őket a célba április 3-án.

 

Mindezt Baranyi Krisztina, IX. kerületi polgármester ma reggeli ATV-s szereplése juttatta eszembe, aki ott fanyalgott, hogy a menekültek fogadásában a főváros és a kerületek, meg az egyes települések állnak helyt, de az állam bezzeg nem tesz semmit. Mint mondta: „Mintha az [állami] menekültellátó rendszer nem létezne vagy megbénult volna. Az elmúlt években az én információim szerint teljesen leépítették ezt az ellátórendszert. Az történik, hogy a Fővárosi Önkormányzat intézményei, illetve civil szeretetszolgálatok, jótékonysági civilszervezetek állnak a vasúti pályaudvarokon.”

Naná, hogy a kormány a bűnös. Sőt, Márki-Zay szavaival élve, mindenért Orbán Viktor a felelős. Azért, hogy háború van, azért, hogy nem szállítunk fegyvereket Ukrajnába, se katonákat nem küldünk, sőt még azt sem engedjük meg, hogy területünkön át mások fegyvereket szállítsanak a háborúba.

 

És akkor ugye itt van a menekültkérdés, amely a háború kirobbanása után egyik pillanatról a másikra felszínre hozta a magyarok példás szolidaritását. Spontán kezdődött meg a gyűjtés, sorakoznak a felajánlások, a tartós élelmiszercsomagok, a ruhaneműk, a halózsákok, a pokrócok olyan számban, hogy tárolni sem kis feladat.

A központi adományvonalra – Áder János köztársasági elnök kezdeményezésére – napok alatt 100 millió forintot is meghaladó adomány gyűlt össze.

 

És akkor jön Baranyi Krisztina, a jobb sorsra érdemes Ferencváros alkalmi zsidózástól sem visszariadó polgármestere és beleröffenti a nézők arcába, mintha az állami menekültellátó rendszer nem létezne vagy megbénult volna.

Mialatt ezt mondta, valószínűleg elöntötte a lelkét a sötét forróság, hogy megint jól odamondott Orbánnak, akit persze ő is a többi gyurcsányistával együtt a pokolba kíván. Nem azért, mintha nem teljesítene jól, sőt, sokkal inkább azért, mert ezt az emberek is látják, politikai oldaltól függetlenül. S tetszik vagy sem, az elsöprő többség akkor érzi magát biztonságban, ha Orbán Viktor áll a kormányrúdnál. Tömegek számára éppen a járvány, és most a háború tette világossá, hogy Magyarországnak addig jó, amíg ő a miniszterelnök.

 

Látja ezt a baloldal is, azért szerkesztette át választási kampányszövegét, azért helyezte bele mondanivalóit a háborús narratívába. Persze jó szokásukhoz híven ezúttal is lukra futottak, mert a magyar és ukrán menekülteket nemcsak a társadalom spontán szeretete fogadta tárt karokkal, természetesen az állam képviselői is a helyén vannak.

 

S hogy visszatérjünk Baranyi Krisztina állításának valótlanságához, amitől a józan tévénézőnek még a lába is ökölbe szorul, nemcsak a keze, álljon itt Csécsi Soma, BRFK-szóvivő nyilatkozata, amit az egyik budapesti pályaudvaron adott a Hír TV-nek.

„A BRFK és a készenléti rendőrség erői folyamatosan jelen vannak a budapesti Keleti és a Nyugati pályaudvaron és segítik az Ukrajnából érkező menekülteket. Hétfőn 4000 menekültnek nyújtottunk segítséget, amelyből több, mint 300 gyermek volt.”

Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója pedig arról beszélt, hogy „Különvonatokkal is segítjük a menetrend szerinti járatokat, felszabadítva a menekülteknek az érkezését. És a szolidaritási jegyet, amit tegnap vezettünk be, azt kiterjesztettük. Ukrán személyi igazolvánnyal és ukrán útlevéllel bárhonnan bárhová lehet utazni a nemzeti vasúttársaság járatain. Ezt felmutatva meg lehet váltani a szolidaritási jegyet.” A záhonyi vasútállomásról naponta több mit tíz vonat érkezik Budapestre több száz menekülttel.

Ennyit az állami menekültellátó rendszer bénultságáról és a baloldal folyamatos „igazmondásáról”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére