Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mit vehetne Bige László, ha nem Márki-Zay kapitány kampányára költené a pénzt?

Filipp Dávid

2022.01.06. 09:00

Rolls Royce flotta, luxuslakás, megyényi birtok a Holdon. Szárnyalhat a képzelet.

 

Annyit adok neki, amennyit kér”

jelentette ki Bige László, baloldali oligarcha a HVG-nek adott korábbi interjújában, arra a kérdésre, hogy mennyit ér meg neki a kormányváltás és Márki-Zay Péter támogatása.

Hogy miért?

Mert közel áll a szívéhez.

De pontosan mennyi lehet az annyi?

Márki-Zay Péter így számolt:

Amit nekem különböző szakemberek mondanak, hogy az ellenzék kampányára 5 és 15 milliárd Ft közötti pénz kellene. Nekem mind a kettő hihetetlen magas összeg.”

A baloldal miniszterelnök-jelöltje hozzátette: miután Bige László nem tudja egyedül finanszírozni a kampányát, ezért arra kérte őt, hogy akkor ilyen kijelentéseket ne tegyen:

Ha nem tudja a teljes összeget adni, akkor ne mondjon ilyet, mert olyan adományoktól esünk el, amelyekre hihetetlenül rászorulunk.”

Eddig a vörös báró

hatvanötmillió forinttal támogatta a baloldal kampányát.

Minden bizonnyal Bige László nem költ majd 15 milliárd forintot Márki-Zay kampányára, annak ellenére sem, hogy megtehetné.

A Forbes pénzügyi magazin friss listája szerint ugyanis,

a Bige család vagyona meghaladja a 100 milliárd forintot.

De a jókedvünk megőrzése érdekében játszunk el a gondolattal, hogy a műtrágyakirály mégis valamilyen eszement oknál fogva megtolja a kapitány kampányát egy 15 milliárdos csekkel. Ez az átszámítva valamivel több mint 46 millió dollár.

Nézzük meg mit vehetne ennyi pénzből Bige László!

Egy flottányi Rolls Royce-t

Ha szétnézünk az interneten, hamar kiderül, hogy egy Rolls Royce Phantom ára 450 ezer dollárnál kezdődik. Ennyi pénzből Bige vehetne 102 ilyen luxusautót.

(Photo by Shan he / Imaginechina / Imaginechina via AFP)

 

New York-i luxuslakás

Ha esetleg Bige László úgy döntene, hogy lecseréli erdélyi és magyarországi birtokait, valamivel több mint 46 millió dollárért vehet magának New Yorkban egy 2,7 ezer négyzetméteres luxuslakást. Ugyan az 65. emeleten található minden igényt kielégítő apartman Manhattan szívében található, Bige László a természet lágy öléről sem kellene lemondjon, hiszen csodás kilátás nyílik a Central Parkra.

Földterület a Holdon

Van egy honlap, a lunarembassy.com, amely azt állítja magáról, hogy rajtuk keresztül lehet parcellákat venni a Holdon. 500 dollár fejében 8 hektárnyi területet lehet vásárolni. Kis fejszámolás után kiderül, hogy 46 millió dollárért 736 ezer hektárnyi földterületet lehetne beszerezni a Holdon. Ez nagyjából akkora terület, mint Borsod-Abaúj-Zemplén megye.

MTI/Komka Péter

A GVH bírság

Lassan három hónappal a GVH elmarasztalása után a Nitrogénművek Zrt. és a konszolidációjába bevont vállalkozások továbbra sem egyenlítették ki a 11 milliárdos számlát, sőt, a jogi lehetőségeket kihasználva újabb és újabb időt nyernek az utalásig.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére