Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Müller Cecília ma nagyon rápirított a Karácsony vezette fővárosra

HKJ

2020.04.20. 15:30

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs mai tájékoztatóján elmondta: megkapták a dokumentumokat a Pesti úti idősotthonban folytatott ellenőrzésekről.

A tisztifőorvos egyebek mellett kifejtette:

„A dokumentáció alapján kiderült az, hogy legalább egy hétig fizikailag nem volt jelen az intézményben orvos. Tehát bizonyosan nem tudta helyben a gondozottakat vizsgálni.”

Müller Cecília belenézett a kamerába, egyenes tekintetéből pedig egyértelműen kiolvasható volt, hogy ezúttal sem fake news gyártáson töri a fejét.

Ez annak fényében különösen érdekes, hogy a főváros tegnap, azaz vasárnap válaszolt Hollik Istvánnak, a Fidesz kommunikációs igazgatójának múlt csütörtökön föltett kérdéseire. A talányos válasz egyik pontja így szól: „a Pesti úti intézmény mindvégig rendelkezett főállású orvossal”.

Nem hiszem, hogy különösebb szemantikai fejtegetésbe kellene bocsátkozni annak megválaszolására, hogy Müller Cecília mai kijelentésére adekvát válasz-e arra a kérdésre, hogy az intézmény mindvégig rendelkezett-e főállású orvossal az intézményben. Ha ugyanis legalább egy hétig nem volt jelen orvos az intézményben, akkor hiába rendelkezett „mindvégig” esetleg papíron főállású orvossal az idősotthon.

Ez a papíron nyilvántartott szakember a valóságban semmit nem tehetett a gondozottakért, az esetleges betegekért, hiszen fizikálisan nem tartózkodott a helyszínen. Úgy pedig nehéz.

Még akkor sem, ha a főváros nem közleményben, hanem a főpolgármester személyesen, például egy Facebook-bejegyzésben rebegi el mindezt, ahogy egyébként szokta.

Rebegheti akár ezerszer is. Hogy mit hisz el nekik az olvasó, a néző, azt rajtuk kívül senki más nem tudja befolyásolni.

Bár az Index nagyon igyekezett segíteni nekik. Naná, hogy a fent idézett mondatot emelték ki főcímnek, hadd kiabáljon, hadd lássa mára mindenki, hogy finoman szólva nem mondtak igazat!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére