Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

MZP-nek a háborúban is fontosabb a békénél az Orbán elleni gyűlölködés

Horváth K. József

2022.03.01. 18:00

Márki-Zay Péter (MZP) nem nyugszik bele, hogy elutasítottsága már így is rekordmagasságú, így a mínusz 62 százalékról tovább tör a sötétség mélysége felé.

 

A kicsinyesség, az érzéketlenség, az érdekvezérelt politizálás netovábbja, hogy minapi videójában képes volt összefüggésbe hozni az Ukrajnából életüket mentő menekülteket a magyarországi szavazáson való részvétellel. Mint mondta, az Ukrajnából menekülteknek legalább nem kell átjönniük szavazni áprilisban.

Szó szerint így: „Az is tény, hogy míg korábban át kellett jönni a határon aznap, s leadták a szavazatukat a Fideszre, most nem kell átjönni, mert már itt vannak. Akik átjöttek, azok jelentős része magyar szavazópolgár, tehát ők valamivel könnyebben fognak tudni szavazni.”

 

Én tisztelem a baloldali érzelmű embereket. Annak ellenére, hogy különbözik ugyan a felfogásunk, hogy nem vagyunk egyformák. Ahogy a bölcs mondta: „Légy önmagad! Mindenki más már foglalt.” Nem tudom azonban elképzelni, ha véletlenül MZP személyisége nem volna foglalt, akkor a balosok közül valaki éppen az ő porhüvelyét akarná magára ölteni. A magyarok ugyanis 92 százalékban aggasztónak találják a háborút, s 98 százalék pedig azt mondja, hogy maradjunk ki a konfliktusból, az elsöprő többség azzal ért egyet, hogy NATO se keveredjen fegyveres konfliktusba keleti szomszédunk területén. Ebben a baloldali érzelműek elsöprő többsége is benne van.

 

Ehhez képest Márki-Zay Péter a szavazatok számát méricskéli és mondataival nyilvánvalóvá teszi, hogy megvonná a voks lehetőségét a határon túli magyaroktól. Épp úgy, ahogy Gyurcsány kampányolt ellenük annak idején.

 

Szerencsétlen dolog, hogy a katonai konfliktus váratlan kirobbanása éppen a választási kampány idejére esett. Ám aki ebben a katasztrofális helyzetben a menekültekben nem az embert látja, nem a segítségre szoruló honfitársunkat, nem azt, aki kénytelen volt menteni az életét, hátrahagyva mindenét, hanem sötét gondolataiban szavazóként tekint rájuk, az egyéb gazságra is képes.

Például arra, hogy olyan arcátlanságot mondjon, miszerint „Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy most háború van Ukrajnában és emberek halnak meg.”

 

Hát hogy...? Hogy vakíthat el valakit ennyire a gyűlölet és a minden áron való választási győzelem akarása? Miért gondolja a magyarokat annyira ostobának, hogy nem látják képesek eldönteni, ki valójában a felelős a háborúért Ukrajnában?

Szerencsére Márki-Zay mindig gondoskodik arról, hogy szavai pillanatok alatt elveszítsék hitelességüket. Orbán újbóli megráncigálása mellett azt találta ugyanis mondani, hogy magyar katonai repülőgép szállítana fegyvereket Ukrajnába. Kovács Zoltán államtitkár határozottan cáfolta az álhírt, kijelentve „Márki-Zay Péter megint hazudott – Fake news, hogy magyar katonai repülő szállítana fegyvereket Ukrajnába.”

 

MZP tehát háború idején is következetesen próbálja rossz színben feltüntetni a magyar miniszterelnököt, aki mindent elkövet azért, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból, s még azt is kormányzati döntés védi, hogy hazánk területén keresztül fegyvereket szállítsanak Ukrajnába. Miközben Márki-Zay Péter többször is fegyverek és katonák kiküldéséről beszél, amivel nyilvánvalóan a háború folytatását segíti elő.

 

A fenti adatok a friss nyilatkozatokkal együtt jól mutatják, hogy MZP miniszterelnök-jelöltként – kis kivételtől eltekintve – a háború ügyében is szögesen szemben áll a magyarok elsöprő többségével.

 

Komolyan kérdem, lehet ilyen emberből Magyarország kormányfő, tessék mondani?

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére