Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagyobb esélyed van arra, hogy elcsap egy autó, mint megfertőződni a kínai szupervírussal

Fodor-Horváth Zsófia

2020.01.23. 13:35

Hajlamosak vagyunk megfeledkezni a valódi veszélyekről.

Egy új típusú koronavírus szedi áldozatait Kínában, több száz fertőzöttről és közel húsz halottról adtak hírt eddig. A légzőszervi tüneteket okozó koronavírus azért is váltott ki nagy pánikot, mert szerkezete nagyban hasonlít ahhoz a SARS-vírushoz, ami több száz halálos áldozatot követelő járványként pusztított Kínában a 2000-es évek elején. A közelgő holdújév miatt pedig várhatóan nagy számban utaznak majd kínaiak hazájukból is a világ több pontjára, így a vírus terjedését nem tudják megakadályozni. A kínai koronavírus eddigi ismeretek alapján kígyóktól származik – azok feltételezhetően fertőzött denevéreket fogyasztottak – és emberről emberre terjed. Komoly légzőszervi tüneteket okoz, a gyengült immunrendszerű emberek, így a gyerekek, idősek és várandós nők pedig fokozott veszélynek vannak kitéve, ha megfertőződtek. A járvány epicentrumát, Wuhan városát már lezárták, a WHO pedig teljes erővel dolgozik a megoldáson.

Világjárvány egyelőre nem fenyeget, Európa is úgy tűnik, hogy biztonságban van, a repülőterekre Kínából érkező utasokat világszerte egészségügyi ellenőrzés alá vetik. A járvánnyal kapcsolatos hisztéria egyelőre sokkal gyorsabban terjed, mint a vírus maga, itthon például még mindig nagyobb eséllyel jelent halálos fenyegetést az, ha nem nézünk körül a zebrán vagy vezetés közben telefonozunk.

Csak a mai napon például teljes szélességben lezárták a 4-es főút Üllőt elkerülő szakaszát, mert egy mikrobusz ütközött személyautóval; hétfő éjjel pedig három autó és két kamion ütközött össze az M5-ös autópályán, Debrecen mellett pedig biciklist gázoltak halálra a héten az Infostart információi szerint. Érdemes tehát körülnézni, a valódi veszély ugyanis közelebb van, mint gondolnánk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére