Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Napi vicc: Fekete-Győr tanítaná Orbánt, helyreállítaná az Országgyűlés tekintélyét

Horváth K. József

2022.05.12. 15:00

Fekete-Győr András jó fiú akar lenni. Első – felejthető – parlamenti felszólalása után beült az ATV stúdiójába és azonnal előjött a farbával.

 

A T. Házbeli felszólalásáról kijelentette: „Én ma egy méltóságteljes üzenetet fogalmaztam meg: szeretném, ha az Országgyűlés tekintélyét és tiszteletét helyreállítanánk.”

Kedves ember ez a Fekete-Győr.

Hogy ki rombolta idáig folyamatosan a parlament tekintélyét, tiszteletét, az ő tudja a legjobban. A saját szövetségesei Gyurcsány Ferenctől Jakab Péteren, Szabó Tímeán át Tordai Bencéig. Ez egy olyan különös névsor, hogy ha valamelyik stand-up-comedys humorista e neveket a műsorában csak simán felsorolja, már önmagában röhög a közönség. Ez kérem a baloldal elmúlt négyéves teljesítményének a mérlege. Ezt sikerült Fekete-Győrnek célba vennie első parlamenti felszólalásában. A sajátjait. Ergo a sajátjaitól mentesítve a közvéleményt akarhatja helyreállítani a parlament tekintélyét. Amely, hála a kormánynak, egyáltalán nem szorul védelemre.

 

Fegyőr ezt az okosságot elmondhatta volna akár egy párttaggyűlésen Gyurcsánynak, aki börtönt emlegetett a kormánytagokkal kapcsolatban, a zsák krumplival erőszakoskodó, Orbán Viktor székébe kéjes vigyorral betelepedő Jakabnak, vagy a kidagadt erek társaságában a T. Ház falai között fejhangon ordibáló Szabó Tímeának. Fegyőrnek őket érdemes történelmi képviselőkhöz hasonlítani, mint Nagy Imre, Kéthly Anna, Bibó István, s akkor azonnal világossá válik a differencia, kik méltók a nemzet képviseletére és kik nem.

Például olyan ember méltó parlamenti megbízatása is véleményes, akiknek a magyar nyelv használata egyszerű ragozási problémát is okozhat. Fegyőr fogalmazott így: „olyan embereket látok képviselni Magyarországot, vagy annak egy részét, akik meglopnak, megcsalnak és meghazudnak bennünket”.
Ez a „meghazudnak bennünket” fordulat különösen érdekes, mivel semmiképpen sem egyezik a nyelvtani szabályokkal. Mert ugye vagy meghazudtolnak bennünket, vagyis a Momentum, azaz baloldal által mondottak hamisak, amire semmiféle bizonyíték nincs, vagy konkrétan hazugságot mondanak, amire szintén nincs adat. Igaz, liberáliséknál szükségtelen valaminek megtörténnie, hogy arról a baloldal a kormány hazugságaként kommunikáljon.

 

Elég csak Fekete-Győr parlamenti alakulóüléssel kapcsolatos azon kijelentésére gondolni, amelyben összevont szemöldökkel belemondta a kamerába, hogy bojkottálni fogják az ülést. Aztán mégsem ezt történt, szépen bevonultak az ülésterembe és letették az esküt, nehogy kimaradjanak az egy-két milliós havi jövedelemből, ami bojkott esetén nem járt volna.

Fekete-Győr maga ismerte el, hogy az előválasztáson mutatott harmatgyenge teljesítménye, illetve a Momentum választáson való leszereplése azért következhetett be, mert „a Momentum kormányzóképességét nem hitték el a választók. Tapasztalatlanság, fiatalság” miatt.

Ha ez így van, akkor miért éppen a Momentum lenne képes tenni bármit is az Országgyűlés iránti tiszteletért és annak méltóságáért? Legfeljebb annyit, hogy legalább nem sértegeti a T. Ház képviselőit, tisztségviselőit, hogy ők is Kéthly Annához, Bibó Istvánhoz vagy Nagy Imréhez méltó magatartást tanúsítanak majd.

Ebben azonban a magyarok nagyobbik része erősen kételkedik.

 

Fekete-Győr azt mondta, „a magyar választóknak az az elvárása a Momentummal szemben, hogy az ő jövőjüket, az érdekeiket, a vágyaikat képviseljük. Ha van egy jó javaslat, egy jó kezdeményezés, akkor miért ne támogassuk?”

Eddig mi volt a Momentum számára jó javaslat, tessék mondani? A román, szlovák jelöltek támogatása a magyarral szemben a határokon túli választásokon? A brüsszeliták gondolatiságának támogatása a magyar érdekekkel szemben, lásd Věra Jourová és Donáth Anna sokáig titkolt beszélgetéseit? A nemzeti érdekek folyamatos támadása az Európai Parlamentben? A sikoltozás a gyermekvédelmi törvénnyel szemben, az LMBTQ-aktivisták, pride-osok támogatása? Vagy a migránsok beengedése melletti kiállás?

 

Azt mondta Fekete-Győr, hogy „Nehéz idők várnak ránk. Az emberekre 2400 milliárd forint Helyreállítási Alap tudna ráömleni (…) Nekünk feladatunk az, ellenzéki erőként, hogy olyan javaslatokat tegyünk az asztalra, amelyek megmentik nekünk ezt a pénzt. Látható, hogy a miniszterelnök nem tudja hazahozni ezt a pénzt.”

Milyen furcsa, a Momentum frakcióvezetője nem tudott megnevezni egyetlen olyan javaslatot sem, amely szerinte eleget tett volna a magyarok többsége érdekeinek.

De az is lehet, hogy még nem egyeztették őket Brüsszellel, amely akár azt is mondhatja, akkor kap Magyarország uniós forrást, ha teljesíti a momentumosok, a magyar gyurcsányisták javaslatait. Nem adj Isten, hogy így legyen.

A külföldi érdek ilyen durva kiszolgálása tényleg megerősítené a magyar országgyűlés tiszteletét, méltóságát, ugye Fekete-Győr András?

Bibó István, Kéthly Anna, Nagy Imre forog a sírjában.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére