Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nicolas Bay: „Természetes, hogy Orbán nem fecsérelte az idejét a LIBE-küldöttségre”

Horváth K. József

2021.10.03. 13:10

Ha van Gyurcsány-show, márpedig van, hiszen láthatjuk nap mint nap az előadásait, akkor a LIBE-bizottság magyarországi látogatása azt igazolja, hogy bizony van Brüsszel-show is.

Ezt nem más, mint Nicolas Bay, az Identitás és Demokrácia nevű EP-képviselőcsoportjának francia alelnöke és Jorge Buxadé Villalba, az Európai Konzervatívok és Reformerek frakciójának spanyol tagja állítja. Tisztán Magyarország elleni koncepciós eljárásnak, sőt „boszorkányüldözésnek” nevezve az Európai Unió intézményei részéről megnyilvánuló lépéseket. Erről egyébként lapunk képviselője személyesen is meggyőződhetett, aki meghívottként részese volt egy, a LIBE-bizottság által kezdeményezett tanácskozásnak.

A Brüsszel-show lényegére éppen Nicolas Bay világított rá a ma reggeli interjúban a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Ő mutatott rá, hogy az Európai Tanács blokkolta a hazánk elleni hetes cikkelyes eljárást. Több kormány ugyanis éppen hogy nem akarja ezzel támadni Magyarországot, ezért semmi értelme nem volt Budapestre küldeni a bizottságot.

Arra a kérdésre, hogy egy ilyen Brüsszel-show kapcsán Orbán Viktor miért nem fogadta a küldöttséget, miközben a kormány tagjai rendelkezésre álltak, két válaszunk van. Az egyik Donáth Annáé, a Momentum EP-képviselőjéé, aki tagja volt a bizottságnak. „Ha ennyire biztos az igazában, akkor miért menekül a kérdések és a viták elől? – Ezt a kérdést tettem volna fel Orbán Viktornak, ha nem fut el az Európai Parlament Igazságügyi Bizottságának küldöttsége elől.”

A másik válasz Nicolas Bayé, a LIBE-bizottság küldöttségének másik tagjáé.

„Teljesen természetesnek találom, hogy Orbán Viktor nem fecsérli az idejét, hogy a LIBE-bizottsággal találkozzon. Ő Magyarország miniszterelnöke, biztosan rengeteg más, fontosabb dolga van ennél. Helyesen teszi, hogy nem tulajdonít fontosságot annak a procedúrának, amely a 7-es cikkely alapján hazája ellen folyik. Ez az eljárás a brüsszeli technokraták szája íze szerint alakul. Arra szolgál, hogy megpróbálja megakadályozni, azt a politikát, amelyet Magyarország követ a népességgyarapodás mellett, az LMBTQ-propaganda iskolákba juttatása vagy a migráció ellen. Miért foglalkozna olyanokkal, ahol a bizottság hét tagja közül öt politikai ellenfele? Akik vagy bal- vagy szélsőbaloldali irányultságúak, és akik nem képesek objektív munkát végezni. Ezek az emberek előítéletekkel érkeztek Budapestre. Több tucatnyi emberrel találkoztunk már, de senki nem volt képes megfogalmazni konkrét és jogos kritikát Magyarországot illetően. Nem mondtak konkrétumokat és nem voltak bizonyítékaik. Ez is azt mutatja, hogy a látogatás csak propaganda. Azért nem szabad túlzott figyelmet fordítani ennek a vizsgálatnak, mert a 7-es cikkelyt blokkolta az Európai Tanács, hiszen több kormány nem akarja ezzel támadni Magyarországot.

Mivel a Tanács blokkolta a 7-es cikkelyt, ezért semmi értelme nem volt Budapestre küldeni a bizottságot. Ráadásul a választások előtt nem is szabadna ilyet csinálni, hiszen az itteni választók akaratát tiszteletben kell tartani.”

Érdemes még egyszer elolvasni a két választ, hogy megbizonyosodjon mindenki, nem olvasta-e rosszul a szöveget. Megnyugodhatnak: nem.

Ezek után adódik a kérdés: kinek a szíve dobog Magyarországért, a tényekért? Azé magyar nőé, aki Budapesten született vagy azé a férfié, aki Franciaországban látta meg a napvilágot?

A Gyurcsány- és a Brüsszel-show-nak egy közös gyökere van: egyikben sem számítanak a tények, egyikben sem kell igazat mondani. Hátha a baloldali szavazók is elgondolkodnak ezen. Hiszen őket is becsapják mindig, mint a huzat!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére