Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Õk azok, akik azt hazudták: nincs uniós kvóta

Sümeghi Lóránt

2017.09.08. 12:28

Az, aki az európai bevándorláskrízis okán Magyarországgal összefüggésben kategorikusan kijelenti, hogy "Brüsszel nem akarja Európán belül szétosztani a migránsokat", annak vagy teljesen elment az esze - már ha volt egyáltalán -, vagy pedig politikai motiváltságból szándékosan hazudik.

Az, aki az európai bevándorláskrízis okán Magyarországgal összefüggésben kategorikusan kijelenti, hogy "Brüsszel nem akarja Európán belül szétosztani a migránsokat", annak vagy teljesen elment az esze – már ha volt egyáltalán –, vagy pedig politikai motiváltságból szándékosan hazudik.

A kettő közül egyelőre még nem tudtuk eldönteni, hogy melyik állítás igaz az alábbi felületek kezelőire. De még az is lehet, hogy mind a kettő.

HVG

444

MSZP

Népszava

Mint ismert, szerdán az Európai Bíróság elutasította a menedékkérők tagállamok közötti elosztását szolgáló uniós mechanizmus ellen benyújtott magyar és szlovák keresetet. A magyar keresetben tíz, tartalmi és eljárásjogi érvre hivatkozva kérték a teljes tanácsi határozat vagy legalább azon rész megsemmisítését, amelynek értelmében Magyarországnak 1294 menekültet kellene befogadnia, 988-at Görögországból, 306-ot pedig Olaszországból. A magyar fél elsősorban arra hivatkozott, hogy a "határozatból hiányzik a felhatalmazás", azt az uniós szabályok alapján nem is lehetett volna elfogadni, továbbá, hogy a mechanizmus alkalmatlan a bevándorlási válság kezelésére.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére