Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán letolja a béke költségvetését a háborúpárti baloldal torkán

Horváth K. József

2022.06.24. 13:10

Szavazás lesz a jövő évi költségvetésről a parlamentben. A vitában a baloldal olyan hergelő kampányt folytatott, ami párját ritkítja.

 

Hogy mi volt vele a célja, tudom, de éppenséggel nem értem. Ha a kampány előtt lennénk, még hagyján. Miután azonban Orbán Viktor politikája soha nem látott mértékű támogatást kapott, akkor miért éppen most vonná meg a bizalmat tőle az a több mint hárommillió választó, amit az ellenzék még mindig annyira el akarna érni. Azokat akarják meggyőzni a durváskodásukkal, akik bizony nagyon kétségbe voltak esve attól, hogy esetlen a gyurcsányisták kerülnek hatalomra. Nem fog menni.

Bár ez többszörösen hangsúlyozva a rezsivédelem és a honvédelem költségvetése, az ellenzék úgy csinál, mintha a kormány rá akarna rontani a magyarokra, jóllehet az a baloldal szokása. Mintha el akarná törölni a rezsicsökkentés eredményeit, mintha az elhúzódó háborúban kifejezetten kiszolgáltatná a magyarok biztonságát, mintha meg akarná vonni a Gyurcsányék által elvett, s az Orbán-kormány által visszaadott 13. havi nyugdíjat, a meglévő nyugdíjak értékállóságáról pedig nem akarna gondoskodni. Mintha Orbán azt akarná, hogy az emberek fizessék meg a háború árát, borítsák a fejükre a forróvizes fazekat.

 

Holott ennek éppen az ellenkezőjéről van szó. Erre a baloldal törekszik, ezért mindent elkövet Brüsszelben. Kiállt az kőolajembargó mellett és szapulja Orbánt, hogy ő ebben az ügyben is a magyarok oldalára állva nem engedte, hogy gazdasági atombombát dobjanak az országra. S megakadályozza azt is, hogy a globális minimáladó tönkretegye Magyarország versenyképességét, ismét elszabadítsa a Gyurcsány-időkben jellemző munkanélküliséget.

A baloldal egyszerűen nem képes elviselni, hogy a háborús viszonyok közepette itthon a körülményekhez képest jól mennek a dolgok, az emberek nyugalomban, biztonságban lehetnek.

 

Ezt a biztonságérzetet akarja feldúlni a költségvetési vita ellenzéki kánonja, amely hajmeresztően valótlan tartalommal és szélsőségesen Orbán-ellenes stílusban rontott neki a 2023-as költségvetésnek.

Ízlelgessük csak a mondataikat. Vajda Zoltán, MSZP:
„Brutális megszorító csomag körvonala rajzolódik ki a büdzsében.”

Fekete-Győr:
„Nem szavazzuk meg az áremelések és az elszegényedés fideszes költségvetését.”
(Mintha piacgazdaságban az áremelkedéseknek köze lenne a költségvetéshez. Hacsak úgy nem, hogy a kormány hatféle alapélelmiszer és az üzemanyag árát befagyasztotta, ezzel a nagyrészt külső nyomásra mesterségesen magasara tolt inflációt 5–6 százalékkal csökkenteni tudta. Ezért irigyel bennünket az összes környező ország lakossága.)

De folytassuk a sort. Tordai Bence, Párbeszéd:
„Mindannyiunkat sújtani fog az az elképesztő méretű megszorítás, amit az Orbán-csomagba pakoltak bele.”
(Megszorításról ugye szó sincs, az ellenkezőjéről viszont annál inkább.)
Tóth Bertalan, MSZP:
„A Fidesz-kormány a bizonytalanság költségvetését hozta ide elénk.”
Varju László (DK):
„A jövő évi költségvetés azt bizonyítja, amit a Demokratikus Koalíció már az április választások előtt előre jelzett. Ha Orbán Viktor marad a miniszterelnök, soha nem látott, brutális megszorítások jönnek.”

 

S mindebben az az különösen aljas megközelítés, hogy a képviselők egy szót nem szólnak arról, hogy azért, hogy ez a helyzet a rendkívül nehéz, háborús környezetben így maradjon, azért a miniszterelnöknek élet-halán harcot kell vívni az Európai Unióval, amely a magyar baloldallal karöltve mindent megtesz, hogy víz alá nyomják Magyarország fejét.

Kedves Olvasók! Meg kell mondjam, minden tiszteletem, minden elismerésem az Önöké. Méghozzá azért, mert átlátnak a szitán. S hiába énekli kórusban a baloldal az Orbán mocskolásáról szóló hamis énekét, a közvélemény-kutatások szerint önök nem hisznek nekik. Önök a saját érdekeiknek hisznek, amelyet Orbán Viktorral az élen a magyar kormány képes a leghatékonyabban képviselni. Aki eddig soha nem csapta be a választóit, ellentétben a gyurcsányistákkal, akik bevallottan rendszeresen hazudtak nekik, trükkök százait vetették be ellenük.

Ez az Orbán-magyar gránitszilárdságú szövetség kulcsa, ami a közös akaraton, a hiten, a bizalmon és a biztató jövőn alapul.

A béke mellett ezt szolgálja leginkább a 2023-as költségvetés, hiába állítják ennek az ellenkezőjét a Varju-félék.

A balosok ugyanis csak elvenni tudnak, adni soha.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére