Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán: Zéró tolerancia az antiszemitizmussal szemben

Horváth K. József

2020.02.09. 12:20

Karácsony Gergely ma a következő gondolatot írta a Facebook-oldalára.

 

„A tegnapi nap hőse számomra Kardos Péter főrabbi, Zugló díszpolgára. Kisgyerek volt, amikor megtalálta a Városmajorban a nyilasok által meggyilkolt nagymamája holttestét. Tegnap ugyanott nézett a neonácik szemébe. Sajnos mindig lesz néhány tucat idióta, akik nem tudják, mit beszélnek. A fő kérdés, hogy leszünk e elegen, akik elmondjuk: nem engedünk a gyűlöletnek!”

Mint arról az MTI nyomán beszámoltunk, „Becsület napja” elnevezéssel, azokra a katonákra és civilekre emlékeztek szombaton a budai Városmajorban, akik Budapest 1945-ös ostrománál február 11-én megkíséreltek kitörni a szovjet csapatok által körülzárt budai Várból. A megemlékezést, amelyen mintegy ötszázan vettek részt, a Légió Hungária és a Hungarian Hammerskins nevű szervezetek rendezték. A felszólalók, köztük a német Die Rechte képviselője a kitörésben részt vevő német és magyar katonák hősiességét méltatták.

A megemlékezés ellen – ugyancsak mintegy ötszáz – antifasiszta tüntető tiltakozott. Ők dobolással, dudálással, sípolással a többi között a „nácik haza” és a „hazaárulók” rigmus skandálásával zavarták a beszédeket, a demonstráció felé „Undorító a másságotok” feliratú molinót feszítettek ki. Az ellentüntetők egy részét az Antifaschistische Aktion elnevezésű nemzetközi baloldali szervezet külföldi tagjai alkották.

Karácsony Gergely antifasiszta, baloldali politikusként azt kérdi: lesznek-e elegen azok, akik nem engednek a gyűlöletnek? A felvetésével kapcsolatban idézhetjük Orbán Viktor miniszterelnöknek az Iszrael Hajom (Izrael Ma) című lapnak adott nyilatkozatát, mely szerint zéró tolerancia van a magyar politikai életben az antiszemitizmussal szemben,

soha nem fogunk tolerálni semmiféle antiszemita megközelítést bármely problémával kapcsolatban

– szögezte le a kormányfő.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére