Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbánt tíz éve meg akarják puccsolni, de az sem megy

Horváth K. József

2022.08.05. 15:40

Hogy Orbán Viktort meg akarják puccsolni, azt bő tíz éve tudjuk.

Pedig amikor Charles Gati, a Johns Hopkins egyetem professzora a 2010-es évek elején öt pontban sorolta fel Orbán megbuktatásának módjait, köztük a polgárháború lehetőségét, akkor még szó sem volt migrációról, nem ismertük a genderőrület, a gyermekvédelmi törvényt, se a globális minimáladót, amelyek ellen való határozott kiállása miatt Brüsszel – Soros György támogatásával – külön-külön is a pokolba kívánta a magyar miniszterelnököt.

Számukra csak egy a fontos ma is, hogy a birodalmi törekvéseket ne akadályozza Orbán Viktor, akit azonban azért képtelenek elmozdítani, mert a magyarok érdekében mindent megtesz. Ezért hiteles, ezért szeretik, ezért választották meg már negyedszerre kétharmados többséggel. Legitimitása megkérdőjelezhetetlen.

Tudták ezt Texasban is, ahol tegnap hatalmas üdvrivalgások közepette, állva tapsolták a Konzervatív Politikai Akció Konferenciáján elmondott megnyitóbeszédét.

Az átütő siker nem volt véletlen. Az a különös helyzet állt ugyanis elő, hogy a magyar konzervatívok 12 éve folyamatosan, nagy társadalmi támogatással hatalmon lévő vezetője mondta el a kormány megragadásának titkát az ellenzékben lévő és 2024-ben kormányra készülő republikánusoknak. „Mert mi, magyarok tudjuk, hogyan lehet leküzdeni a szabadság ellenségeit a politikai hadszíntéren” – mondta a kormányfő. Magyarán hogyan kell harcolni a liberálisok ellen, akik valójában ízig-vérig kommunisták, s akik ellen Orbán Viktor eddig is rendkívüli eredményességgel küzdött.

Nos, hát éppen ezért akarják Orbánt megpuccsolni. Ha tetszik nem demokratikus eszközökkel megfosztani a hatalmától. Belátták ugyanis, hogy választások útján ez egyszerűen lehetetlen. Már az ellen is tiltakoztak, hogy meghívják őt a konferenciára, mert reszketnek attól, hogy elmondja, mi a hatalom megszerzés módja. „Óriási hiba volt meghívni Orbán Viktort a Konzervatív Politikai Akció Konferenciájára (CPAC), ugyanis semmi sem indokolja az azonosulást az ő ideológiájával és világnézetével” – írta Radványi Miklós, Amerikában élő, magát konzervatívnak mondott politikai elemző Frontiers of Freedom blogján. Róla éppen saját szövege árulja el, hogy olyan messze van a konzervatív eszmétől, mint Makó Jeruzsálemtől. És itt jön a lényeg, amikor kijelenti: „Orbánt nem lehet odahaza megállítani. Ezért a NATO és az Európai Unió jövője érdekében a két szervezetnek össze kell fognia, hogy elősegítsék a Szabad Világ legújabb zsarnokának időszerű végzetét.”

Vagyis Orbánt meg kell puccsolni. Így vagy úgy ki kell tépni a kezéből a hatalmat. Charles Gati annak idején polgárháborút vizionált, Radványi pedig már a végrehajtókat is megnevezte.

Ez az, ami Ujhelyi István interpretálásával úgy hangzik, hogy a Fidesz cseréljék le Orbán Viktort. Gyurcsány pedig azt mondja, hogy „Közelít a vég. Nekünk pedig dolgunk van.” Mert ő egy másik Magyarországot akar, ezért ismételgeti, hogy „Készülünk.”

Az persze a legkevésbé sem zavarja, hogy a magyaroknak nagyon jó az, ami van. Eszük ágában sincs Orbánt leváltani. Ezért hívhatjuk a készülődést puccskísérletnek.

Ha valaki, akkor Charles Gati ezt már tapasztalatból tudja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére