Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ragasztószalaggal rögzített szemeteszsák, beteglátogatóknak szánt közönséges köpeny: sajátos védőfelszerelésben küzdenek a vírus ellen a román orvosok | KÉP

Horváth Tamás

2020.03.28. 14:30

A román egészségügy jobban teljesít.

Rögtönzött védőfelszerelésben kénytelen ellátni a betegeket a craiovai megyei kórház sürgősségének egészségügyi személyzete ezekben a napokban – számolt be a kórház egyik orvosa.

Sorin Alexandru a Facebook-oldalán egy fotót is közölt magáról, amelyen „bevetésre készen” látható egy koronavírussal fertőzött beteg megvizsgálása előtt. Magyarázatot is fűzött a képhez, amely szerint a száját és az orrát nem sebészeti maszk, hanem egy jóval kisebb biztonságot nyújtó, egyszerű maszk takarja.

Nem orvosi köpenyt, hanem a beteglátogatóknak osztott köpenyt visel, lábára pedig szemeteszsákot rögzített ragasztószalaggal.

„Így szerelt fel minket az egészségügyi minisztérium egy koronavírusos beteg megvizsgálása előtt március 24-ről 25-re virradóra” – írta az orvos, hozzátéve, reméli, hogy nem fertőződik meg, mielőtt a rendes védőfelszerelések utánpótlása megérkezik.

(maszol.ro nyomán)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére