Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rendõri brutalitás egy amerikai középiskolában

Horváth József György

2015.10.27. 10:29

Egyre több a túlzott rendõri atrocitás az USA-ban.

Diákot bántalmazott egy rendőr a dél-karolinai Spring Valley középiskolában. A sértett egy afroamerikai tinédzser lány volt. A rendőr erőszakos fellépéséről készült videók a tegnapi nap folyamán pillanatok alatt bejárták az internetet.

A körülmények jelenleg még tisztázatlanok, de egy előzetes jelentés szerint a lány és egyik diáktársa megzavarták az iskola rendjét, ami miatt az intézmény rendőri fellépést igényelt. A körzetben szolgáló Ben Fields rendőr azonnal a helyszínre sietett. A tanterembe lépő rendőr felszólította a lányt, hogy álljon fel és kövesse őt, de a lány nem volt hajlandó engedelmeskedni. A rendőr erre válaszul a székével együtt felemelte majd eldobta a lányt a tanterem másik végébe.

A középiskola elítélte a rendőri túlkapást, Ben Fields ellen eljárást indítottak a helyi hatóságok.

A diákokat teljesen sokkolta az eset. A rendőr a lány segítségére siető diákoknak állítólag azt kiabálta, hogy ha közbeavatkoznak, akkor legközelebb őket küldi börtönbe.

Az elmúlt években egyre több lett az ehhez hasonló diákok ellen elkövetett rendőri erőszak az USA-ban. Az elmúlt 5 évben 29 hasonló eset történt, melyek közül az egyikbe egy diák bele is halt, és többen súlyosan megsebesültek.

(Telesurtv)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére