Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Saját maguknak mondanak ellent Gyurcsányék

Nagy Gábor

2019.09.16. 10:38

Tavaly novemberben kezdődött a fűtési szezon a DK-nál.

A 2018-as esztendő késő őszén sajnálatos dolog történt Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció háza táján. November 17-én – sajtóhírek szerint egy szagelszívó miatt – kigyulladtak a párt Teréz körúti irodái. A novemberi tűzesetben egy épület tetőszerkezete gyulladt ki, épp itt volt Gyurcsány Ferencék egyik főhadiszállása. Az épületben jelentős anyagi kár keletkezett, nem mellesleg odaveszett a DK teljes könyvelése, a számlák is elégtek.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) nemrégiben (az éves ellenőrzés során a pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló törvény alapján) adatszolgáltatást kért Gyurcsányéktól. A DK közölte, hogy annak ellenére tett eleget ennek, hogy irodája tavaly novemberben leégett, és a tűzben a teljes könyvelése, számláik is megsemmisültek.

„A DK igyekezett minden elégett dokumentumot pótolni, ez többségében sikerült. Az ÁSZ által első körben bekért iratokat hiánytalanul benyújtottuk, a hatóság azonban további adatokat, bizonylatokat, dokumentumokat kért be, amelyek egy részét nem tudtuk pótolni a tűz után” – fogalmazott a párt közleménye.

A számvevőszék szóvivője, Horváth Bálint a Magyar Nemzetnek ugyanakkor azt mondta: az ÁSZ a vonatkozó törvényi előírások alapján egységes eljárási szabályok szerint végzi hét párt, köztük a DK 2017-2018. évre vonatkozó ellenőrzését. Hangsúlyozta: a jogszabályok szerint minden közpénzből működő szervezetnek, a pártoknak is biztosítaniuk kell az adatszolgáltatáshoz szükséges dokumentumok megőrzését és tárolását, erre az ÁSZ már tavaly november 20-án, a tűzeset után három nappal felhívta a figyelmet.

A lap emlékeztetett arra, hogy a DK a Magyar Közlönyben már közzétette tavalyi beszámolóját, ami számos kérdést vet fel. Kitért arra is, hogy az adózás rendjéről szóló törvény kimondja: az adatszolgáltatáshoz szükséges dokumentumokat a szervezet székhelyén kell tárolni, ha pedig mégis más helyen őrzik, azt be kell jelenteni a NAV-nak. Márpedig a tűz a DK Teréz körúti irodájában gyulladt ki, nem a Civil szervezetek névjegyzékében szereplő hivatalos székhelyén, a Victor Hugo utcában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére