Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Stroke-ellátás: Európa első öt legjobbja között a Bajcsy Kórház csapata

Horváth K. József

2020.11.22. 11:30

A valóság – ezúttal a Bajcsy Kórház neurológiai osztályának európai arany minősítése képében – újból kifigurázta a magyar egészségügyet szakmányban gyalázó baloldali politikusok kedvenc elfoglaltságát.

Nem mintha eddig nem tudtuk volna, hogy gyalázkodásuk szándékos rosszindulattól vezérelt hazugság. Csak azért mondják, hogy az embereket hergeljék a kormány ellen tudva, hogy az egészségügy és az oktatás a legtöbbeket érinti az országban. Ha pedig ezekre a területekre mondanak rosszat, akkor azt remélik, hogy a választók hamarabb elfordulnak a kormánytól, ezáltal könnyebb lesz nekik nyerni. Tévednek persze, a valóság e téren is már háromszor megfricskázta őket, ennek ellenére nem szállnak le a döglött lóról.

Az élet persze mindig rájuk cáfol, hiszen például, ha valaki az ellenzéki megmondóemberek közül kerül kórházba, mint például a koronavírus-fertőzést elkapó exbelügyminiszter Kuncze Gábor, akkor kiderül, a meggyógyuláshoz olyan ellátást kapott orvosaitól, ápolóitól, amiről csak felsőfokban beszélhetett és nem győzött érte nyilvánosan is köszönetet mondani. És nem kell nagy jóstehetség hozzá megjövendölni, hogy a legközelebbi nyilvános szereplésénél ott folytatja majd az egészségügy bírálatát, ahol kórházba kerülése előtt abbahagyta. A liberális neokomcsik már csak ilyenek.

Mindezt csak azért bocsátottam előre, mert a koronavírus elleni küzdelemben fényesen helytálló egészségügyisek – akikről a miniszterelnök teljes joggal egyszerűen hősként beszél, s a kormány soha nem látott béremeléssel jutalmazza mind az orvosok, mind az ápolók munkáját, kivezetve a hálapénzt a rendszerből – most újabb bizonyságát adták kiemelkedő teljesítményüknek.

Dr. Bodnár Attila, a Bajcsy Zsilinszky Kórház főigazgatója a Kőbányai Hírek segítségével számolt be arról Facebook oldalán, hogy az intézmény neurológiai osztályának stroke-ellátást végző csapata európai arany minősítést nyert el. A legszebben csillogó díjat az Európai Stroke Társaság és a nemzetközi Angels Kezdeményezés értékelése alapján 2019-ben és 2020-ban is odaítélték az osztálynak. Ez nemcsak nemzeti, de európai szinten is kimagasló minőséget jelent.

A minősítések megítélésénél az adott intézményben folyó stroke-ellátás meghatározó paramétereit veszik figyelembe. A többi közt például azt, hogy a beteg intézménybe érkezésétől mennyi idő telik el a kezelésig vagy hogy milyen terápiát alkalmaznak.

A 2019 harmadik negyedévében és 2020 első negyedévében elnyert arany minősítések különösen nagy elismerést jelentenek a Bajcsy-Zsilinszky Kórház stroke-ellátásában dolgozó aranycsapata számára, ugyanis a díj 2017-es megalapítása óta csupán 5 másik kórház büszkélkedhet különböző fokozatú elismerésekkel hazánkban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére