Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szent Istvánt és Gizellát gyalázó graffitit fújt fel egy veszprémi civil szervezet

Horváth Tamás

2020.07.09. 19:00

Szerintük blaszfémiával lehet megszólítani a fiatalokat.

A nyár a politikában általában az uborkaszezon időszaka, a magyar- és keresztényellenesek azonban a kánikulában is aktívak. Néhány héttel ezelőtt a Pride szervezői gyalázták meg a Szent Koronát (ami a rendőrség szerint valamiért nem ért nyomozást), ezúttal pedig Szent István királyt és Boldog Gizella királynét sikerült blaszfémikus módon ábrázolnia egy veszprémi civil szervezetnek.

A fiatalokkal foglalkozó Lélektér Alapítvány az ún. Veszprémi Ifjúsági Ház udvarán fújt fel egy olyan graffitit, amin Szent István Batmanként, Boldog Gizella pedig Wonder Womanként van megjelenítve. Ez utóbbi főleg annak tudatában érdekes, hogy Wonder Woman karaktere leszbikus, Gizella királyné viszont nem a saját neméhez vonzódott.

Ezzel lehet megszólítani a fiatalokat? | Fotó: vehir.hu

A sajátos „művészeti alkotás” mintájául Veszprém egyik szimbóluma, a település várában található szobor szolgált, melyet 1938-ban, Szent István halálának 900. évfordulóján állítottak fel a dunántúli városban.

Szent István és Boldog Gizella szobra a veszprémi várban. | Fotó: MTI Fotóbank

Az Istvánt és Gizellát amerikai szuperhősökként bemutató graffiti a magyarság mellett a kereszténység elleni nyílt támadásként is értelmezhető, tudniillik a katolikus egyház kanonizált szentjéről és boldogjáról van szó.

Az amerikai szuperhősös analógia relativizálja a királyi pár érdemeit, a hollywoodi filmek hamis hősképét vetíti rá a magyar történelem két kiemelkedő alakjára.

A legszomorúbb az egészben, hogy Takáts Emese, a Lélektér Alapítvány elnöke a vehir.hu-nak adott interjújában büszkén újságolta, hogy egy mostani projekt részeként nyílt lehetőség a szóban forgó falfirka elkészítésére is.

Valami rejtélyes oknál fogva a magyarországi „haladóknak” mindig a magyarságot, illetőleg a kereszténységet sikerül meggyalázniuk, nevetség tárgyává tenniük. Valamiért más népcsoportok és vallások jelképeivel nem mernek viccelődni.

Hogy ez miért van? Ennek a kérdésnek a megválaszolását az Olvasóra bízzuk...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére