Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szentté válhat Teréz anya

Tóth Hanna

2015.12.19. 11:25

A katolikus egyház elismerte Teréz anya második csodatételét, így megnyílt az út azelõtt, hogy 2017-ben szentté avassák.

A katolikus egyház elismerte Teréz anya második csodatételét, így megnyílt az út azelőtt, hogy 2017-ben szentté avassák.

A Római Katolikus Egyház szerint két bizonyított csodatételre van szükség a szentté válás első állomásához.

Teréz Anyát 2003-ban avatták boldoggá, mikor II. János Pál pápa csodaként fogadta el, hogy meggyógyított egy hasi tumorban szenvedő indiai nőt. A második csodát Ferenc pápa ismerte el, amely során a kalkuttai nővér Brazíliában meggyógyított egy több agytumortól haldokló férfit, aki mind a mai napig él.

Teréz Anya 1910-ben született Macedóniában és 1997-ben halt meg Koszovóban. A "Szegények szolgálója" főleg India legszegényebb negyedeiben végezte misszionárius tevékenységét, amelyért Nobel- békedíjban is részesült.

Kritikusai azzal vádolták, hogy misszionárius szolgálatai alatt nem az emberek megsegítése, hanem a keresztény hitre való áttérítése volt a célja. Hívei szerint azonban ez nem igaz, mivel egész élete során vallástól függetlenül segítette az embereket a nem keresztények lakta régiókban is.

(Vox, Guardian, Russia Today)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére