Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szeretném bemutatni az Index-féle független újságírást

888.hu

2017.04.27. 11:58

Az elfogulatlan újságírás totemoszlopa, az Index ma annyira izzadságszagú kormánykritikával borzolta a kedélyeket, hogy ennél szánalmasabbat rég olvastunk. A magyar folyóiratkiadás-támogatás ügyében sikerült ismét melléfognia a nemrég tulajdonost váltó Indexnek.

A lap szemlézi a Magyar Narancs ma megjelent cikkét, amelyből kiderül, hogy a kormány csaknem 1 milliárd forinttal támogatta a magyar nyelvű folyóirat-kiadást. 2016-ban 960 millió forintot osztott szét a kormány irodalmi folyóiratok közt.

Azonban az Index azt is tudni véli, hogy a támogatás csaknem felét fideszes kötődésű haverlapok kapták. Õk fideszes kötődésű haverlapok néven olyan nagynevű újságokról beszélnek, mint például a több éves hagyománnyal rendelkező Hitel, a Kortárs és a Magyar Napló.

Azt már csak a poén kedvéért jegyzem meg, hogy a felvidéki Kalligram Kiadót is megbélyegzi a Simicska-kötődésű lap, persze elfelejti megemlíteni, hogy ez az a kiadó, amely kiadja Széky János, az Élet és Irodalom szerzőjének egy cseppet sem Fidesz-kötődésű műveit. Nos, az Indexnek sikerült bűnbakot találnia majd egy tucat kiadó személyében, csak azért mert a Fidesz-kormány támogatta őket, ám a cikk tetőpontja az, amikor azt állítja az Index szerzője, hogy:

támogatás csaknem felét nem vidéki, a kormány számára kedves kiadók kapták.

A formális logika (tehát nem a liberális) alapelvei szerint adja magát a kérdés: akkor  a támogatás több mint felét a kormány számára egyértelműen nem kedves vidéki kiadók kapták?

Nos, igen: nézzük, hogy a pénz több mint felét kik kapták:

50-50 milliót kapott a békéscsabai Bárka, a kecskeméti Forrás, a győri Műhely, a Napút, a Rubikon és a Szépirodalmi Figyelő, 30-30 milliót a tatabányai Új Forrás, a pécsi Jelenkor, a szegedi Tiszatáj, a debreceni Alföld, a szolnoki Eső, illetve 20-20 milliót a szombathelyi Életünk és a budapesti Lyukasóra.

Köszönjük az Indexnek az objektív tájékoztatást.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére