Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tüntetés: Dobrev képmutatása nem ismer határokat

Horváth K. József

2022.10.23. 13:55

Különös nap október 23. a baloldal szempontjából. A forradalom rendkívüliségét az támasztja alá – Gulyás Gergelyt idézve –, hogy „november negyedike emberei is október 23-án ünnepelnek”.

 

A kommunista elnyomás ellen robbant ki 66 évvel ezelőtt a forradalom, és a szabadságukat már visszaszerző magyarok ellen megint csak a kommunisták vezényeltek rendőrattakot 1956 ötvenedik évfordulóján, 16 éve.

Ezerszer bebizonyosodott, a kommunistáknak sohasem jó úgy, ahogy a magyar embereknek. Emiatt számos alkalommal el is zavarták őket a hatalomból vagy annak közeléből, de ők olthatatlan vágyat éreznek arra, hogy újra meg újra megpróbáljanak oda visszasompolyogni. Még akkor is, ha ott nagyon nem kellenek.

A mai ünnepen éppen a pedagógusbérek miatti elégedetlenséget lovagolják meg, hogy az utcára vonuló szakmabeliek hóna alatt ők is közéjük somfordáljanak, hogy a kamerák lássák, hány embert képes mozgósítani a most éppen látszólag Dobrev vezette baloldal. De hogy mennyire gyenge lábakon áll társadalmi elfogadottságuk, azt jól mutatja, hogy még saját pártzászlóikat is otthon hagyják, nehogy a civil szervezők elzavarják őket a tüntetők közeléből.

A szemforgatásnak egyébként most sincs határa a Dobrev-kommandó magatartásában.

Senki nem vitatja ugyanis, hogy a pedagógusbéreket emelni kell.

 

A kormány komoly mértékű emeléseket jelentett be, aminek lépcsőzetes utalása azonnal megkezdhető, ha megkapjuk az Uniótól a Magyarországnak járó pénzeket. Azokat a forrásokat, amelyek megérkezését éppen azok a Dobrevék akadályozzák évek óta és következetesen, akik most verik az asztalt a béremelések hiánya miatt. Tehát nem elég, hogy a béremelés forrásának kiutalása ellen lobbiznak Brüsszelben, még képesek beállni a tiltakozók közé, hogy a saját politikai pecsenyéjüket ennek ellenére sütögessék. Igyekezve megetetni országgal-világgal, hogy van jelentékeny társadalmi támogatottságuk, ami nincs.

Dobrev napok óta agitál a Facebook-oldalán:
„Tudom, hogy vannak köztünk harcos ellenállók, akik készek és képesek a hangos tiltakozásra, vannak óvatosabbak, akik kicsit távolabbról figyelik az eseményeket, és vannak, akiket ma még megbénít a fortélyos félelem, pedig szemben állnak ezzel a kormánnyal. Nem kérdés, hogy én az első csoportba tartozom és tüntetni fogok a nemzeti ünnepen.”

 

Mi köze van a pedagógusbéreknek a kormányhoz, amely szintén meg akarja azokat emelni? Kit és miért bénít meg a fortélyos félelem? Aki betartja a törvényt és teljesíti pedagógusi kötelességét, ahogy eddig is tette évtizedeken keresztül anélkül, hogy a haja szála görbült volna, annak semmi félnivalója nincs. A bűnözők szoktak menekülni az igazságszolgáltatás elől, teljes joggal, nem a pedagógusok.

 

Az alattomos Dobrev azt szeretné, hogy azok is álljanak mögé a kormány ellen harcolni, akik egyáltalán nem állnak szemben Orbán Viktorral. Legfeljebb a környezetükben van néhány hangadó, aki megbélyegzi őket, ha ezt nem teszik meg.

Az kiabál legjobban, akinek a háza ég, szokták mondani.

Dobrev október 23-án jobban tenné, ha hallgatna. Akinek a nagyapja azt tette Nagy Imrével, amit tett, akinek a férje vért ontatott a pesti utcán, az jobban tenné, ha nem tüntetne a nemzeti ünnepen, hanem csöndben maradna. Ez csupán intelligencia kérdése.

Orbán Viktor egy éve ezt mondta ünnepi beszédében:
„Arra a napra emlékezünk, amikor nem azt kérdeztünk magunktól, hogy velünk van-e az Isten, hanem azt, hogy mi az Istennel vagyunk-e? Hatalmas erő költözött belénk, és megremegtek a kommunista uralom tartópillérei.”

Megremegtek, kedves Dobrev Klára, bizony meg. Kommunista uralomra Magyarországon már nem lehet politikát építeni. Ezt egyszer s mindenkorra tudomásul kéne venni végre.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére