Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb álhírhullám söpört végig a balliberális médián

888.hu

2018.10.18. 17:35

Pedig a forrás nem egy obskúrus vidéki lap, hanem a Politico.

A napokban derült ki, hogy az Európai Néppárt vezető politikusai kit támogatnak az úgynevezett csúcsjelölti rendszerben. A legtöbb támogatót bezsebelő politikus jó eséllyel pályázhat az Európai Unió egyik csúcsszervének, az Európai Bizottságnak az elnöki posztjára – amelyet most az isiászos Jean-Claude Juncker birtokol.

Két jelölt volt versenyben azért, hogy elnyerje a csúcsjelöltséget: az Európai Néppárt jelenlegi vezetője, Manfred Weber és Alexander Stubb finn kormányfő. Weber mellett a napokban egy levélben állt ki Bulgária, Horvátország, Ciprus és Írország miniszterelnöke, valamint az osztrák kancellár és a román elnök pártja.

Orbán Viktor miniszterelnök bár a levelet nem szignózta, de a délelőtt folyamán jelentette be, hogy szintén Manfred Webert támogatja.

Ám ha csak a Politicót olvassa az ember, akkor ez nem derül ki.

A lap ugyanis tegnap este lehozta, hogy egyedül Orbán Viktor nem támogatja az Európai Néppárt nemzeti vezetői közül, hogy Manfred Weber legyen az Európai Bizottság következő elnöke.

Sajnos az olvasó hiába is keresi ezt a cikket, ugyanis a 24.hu által belinkelt, erről szóló Politico-cikket valószínűleg levették az oldalról.

Ráadásul a brüsszeli lap és a hazai sajtó is úgy hozta le ezt az anyagot, hogy Orbán Viktor részéről semmilyen bejelentés nem történt.

Egy vélelmezést állítottak be hírként.

A 24.hu tegnap este gyorsan le is hozta a nyilvánvalóan Orbán Viktor miniszterelnök lejáratását célzó cikket. Azóta a baloldali bulvárlap lehozta a valós hírt is, ezt pedig gyorsan levette a címlapról.

Gondolhatnánk, hogy az újságírói etikára oly kényes, "független és objektív" Politico azóta talán javította a hibát.

Természetesen nem.

Sajnos ezt az akadályt az Alfahírnek sem sikerült átugrania.

Úgy tűnik, hogy a Gulyás Márton-interjúk és a Guy Verhofstadt-mosdatások között nem maradt rá idejük.

Mi a valóság?

Mutatjuk.

Nem egy obskúrus vidéki lap

Mindenkinek van egy kedvenc politikai bohóca, az enyém Vágó István. Az úgynevezett kvízprofesszor megmosolyogtató marhaságokat tud mondani, posztolni. Ezenfelül a pesti éjszakában olyan anekdoták is keringenek róla, – megbízható, nevüket nem vállaló források szerint –, hogy ha Gyurcsány Ferenc hívja telefonon, akkor azonnal haptákba vágja magát, bárhol legyen is.

A nagy nevettető három hónappal ezelőtt posztolt ki egy cikket a Politico oldaláról.

A cikkben olyan természetességgel hazudott az azt jegyző liberális politikus, hogy az külön cikket ért volna. Ám ami igazán érdekes volt, hogy ezt a hazugságot hogyan tálalja a honi sajtó. Nem csalódtunk, a magukat függetlennek és objektívnek hazudó ellenzéki média megpróbált elsikálni egy hazugságot.

 Ez tehát nem egy obskúrus vidéki lap véleménye valahol Amerikában. Ez a Politico.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére