Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Üzenet a betegágyról: Márki-Zay Bajnai „cuki” megszorításait folytatná

Horváth K. József

2021.12.20. 17:00

Márki-Zay Péter (MZP) még ki sem gyógyult a szombaton este egy strandfürdőben elszenvedett balesetéből – eltört a keze, meg kellett műteni –, ám a szokásos vasárnap esti, ezúttal betegágyáról történt videós bejelentkezésében máris a Fideszt vádolta az elmúlt napok rá nézve lesújtó politikai fejleményeivel.

A minap nyilvánosságra került, a baloldali összefogás által megrendelt, a nyilvánosság számára egyáltalán nem meglepő közvéleménykutatás, melynek eredményeit (MZP) képtelen volt reálisan értékelni. Pedig ha valaki, akkor ő nagyon is tisztában lehet vele, ki rendelte meg, ki készítette el. Sőt, talán meg az is kristálytiszta lehet előtte, hogy ki szivárogtatta ki a baloldali Sorosblog, a 444.hu számára. Ennek ellenére volt képes a következőket mondani a videóban: „Ezt a kutatást mi még kutatásnak sem nevezzük. Az eredmény nagyon alaposan felvetette a gyanút, hogy az ellenség keze betette a lábát a főhadiszállásunkra is”. Sőt ki is mondta, hogy árulók vannak a soraikban, s hogy „hogy az ellenzéki árulókat is aktivizálni fogja Orbán Viktor”.

Csak halkan kérdem meg, ha Márki-Zay ennyire biztos a dolgában, akkor miért nem nevezi meg árulókat. Könnyen lehet, hogy fogalma sincs róla, csak a saját kudarcos politikai helyzetét próbálja vádaskodásával mentegetni.

Magyarázkodásban persze a betegágyon is kitűnő. Úgy gondolja, hogy „Aki elégedetlenkedik, aki jelöltcseréről beszél akármilyen vonatkozásban, az csak a Fidesz érdekében tevékenykedik.”

Természetesen Márki-Zay arra nem gondol, hogy a kiszivárgott közvéleménykutatás rá nézve gyalázatos eredményében ő maga játszik talán legaktívabban közre magyarellenes megnyilvánulásaival. Csak slágvortokban idézzük föl „aranyköpéseit”. Ostobaságnak minősítette a rezsicsökkentést, kétségbe vonta a minimálbér értelmét, pozitív színben igyekezett feltüntetni a migrációt, és több alkalommal keltett a gyermekvédelmi népszavazással szemben is hangulatot úgy, hogy közben a baloldali, tehát kormánykritikus szavazók több, mint fele is egyetért annak célkitűzéseivel.

Lehet ezek után azt mondani, hogy belső árulók játszottak közre abban, hogy ilyen csúfosan leszerepelt Márki-Zay a saját maguk által megrendelt közvéleménykutatásban? Az a miniszterelnök-jelölt, akit már a közelmúltban a Momentum elnökévé választott Donáth Anna is fontosnak tartott kritikával illetni, mondván kidobott a baloldal egy hónapot a kampányból? S az a jelölt, akinek egyre kisebb a népszerűsége Orbán Viktorral szemben. 61-24% az arány MZP rovására.

Ennek ellenére minden jel arra mutat, hogy MZP két kézzel ragaszkodik a pozíciójához, mindenáron miniszterelnök akar lenni. Miközben leszögezi, hogy Dobrevvel és Gyurcsánnyal majd szép jövőt épít, aközben nem győzi egekbe emelni Bajnai Gordont. Így beszél róla a Szeretetország című róla szóló könyvben. „Nem olyan régen volt szerencsém Bajnai Gordonnal találkozni, életemben először. Elmondtam neki azokat a vágyaimat, ami az ő egyéves időszakát illették. Ami egyébként sok szempontból a legeredményesebb egyéves időszak volt Magyarországon.” A rend kedvéért nem árt ideírni, hogy Bajnai a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb megszorítócsomagját vezette be. A csomag részeként a Bajnai-kormány a közszférában megszüntette a 13. havi bért, csökkentette az önkormányzatoknak járó támogatásokat. Előre hozták a nyugdíjkorhatár emelését, a 2009-es és 2010-es nyugdíjkorrekciót is visszavonták és megszüntették a 13. havi nyugdíjat. Emellett tíz százalékkal csökkentették a táppénzt, befagyasztották a családi pótlékot, három évről két évre rövidítették a gyes és a gyed idejét, megszüntették a lakástámogatási rendszert és fokozatosan kivezették a gázár- és távhő-kompenzációt.

Látható, Márki-Zay ott folytatná, ahol Bajnai Gordon abbahagyta. Ez lenne neki a szép jövő. Ez valóban olyan gyurcsányista.

Köszi, Péter, ezt nem kérjük!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére