Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Varga Judit: Nyugaton bátorságpróbát jelent kimondani a saját véleményünket

Zelenka Dóra

2019.05.06. 10:20

A nyolcas vendége ezúttal Varga Judit európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár volt.

A Hír TV A nyolcas című műsorában Varga Judit államtitkár többek között arról beszélt, hogy különbséget kell tenni az átlag nyugat-európai ember és a nyugat-európai politikus között. Elmondta: ha a nyugat-európai politikusokat nézzük, akkor egy olyan erős liberális gondolatdiktatúra van, hogy már az határozza meg a politikát is.

A nyugat-európai politikusok megtanulták, hogy ha nem tartják be a szabályokat, akkor körülbelül öt nap alatt végzi ki őket a CNN-től elindított, a BBC-n át átvett, aztán a nyugat-európai sajtóban terjesztett álhír, lejáratás és karaktergyilkosság”

– mondta.

Hozzátette: ha nem a mainstream liberális gondolatokat közvetíti egy politikus egy adott helyzetben, akkor a liberális demokrácia átalakul egy önkényuralmi helyzetté. Ebben a helyzetben, ha valaki nem a liberális véleményt mondja, akkor ne keresse ott helyét a politikában.

Varga Judit kiemelte: ez a puha hatalom kiépített egy buborékvilágot, melyben kialakul az emberekben is egyfajta racionális tájékozatlanság. Csak azokat az információkat hajlandóak befogadni, melyeket már jól megágyazott számukra a liberális közeg.

Egy olyan homályosító szemüveget adnak az emberekre, mely azt eredményezi, hogy teljesen elszakadnak a valóságtól”

– fejtette ki.

G. Fodor Gábor felvetette, Brüsszelben egyaránt baj, ha levegőt veszünk, vagy ha kifújjuk azt, mert a magyar levegő nacionalista, xenofób, veszélyes. Arra a kérdésre, hogy miként lehet ez ellen védekezni, Varga Judit úgy fogalmazott: az államtitkárságukon már egy éve a stratégiai türelem a jelszó.

Egyenes testtartás! Mi tudjuk, hogy amit képviselünk, az átmenetileg egy kisebbségi vélemény, de legitim. Ha a demokratikus elveket és a demokrácia játékszabályait ők is tiszteletben tartják, akkor nekünk jogunk van ezt elmondani kirekesztés, megbélyegzés nélkül”

– tette hozzá az államtitkár.

Az európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár kiemelte: ha mégis megtörténik a megbélyegzés, akkor sem szabad feladni. Ki kell tartaniuk, mert amit mondanak, az sok ember érdekét képviseli. A magyar kormánynak egyértelmű felhatalmazása van a magyar emberek részéről az európai jövőt érintő kulcsfontosságú stratégiai kérdésekben is.

A teljes adást IDE KATTINTVA tudjátok megnézni!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére