Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az EU is rosszul járna, ha a britek nem férhetnének hozzá a közös piachoz

Bokor Gábor

2017.01.06. 22:58

Mind több szervezet áll ki amellett, hogy a britek EU-ból való kilépése után a szigetországnak a közös piachoz kell tartoznia.
LONDON, 22:58

Mind több szervezet áll ki amellett, hogy a britek EU-ból való kilépése után a szigetországnak a közös piachoz kell tartoznia.

Több mint száz oldalas jelentést hozott nyilvánosságra pénteken a London First nevű érdek-képviseleti szervezet pénteken. A nonprofit társaság szerint kiemelten fontos, hogy London pénzügyi központja, a City az Európai Unióból való kilépés után is megőrizze vezető szerepét. 

A London First úgy véli, hogy Theresa May miniszterelnöknek egyértelmű nyilatkozatban kellene kötelezettséget vállalnia a londoni pénzügyi szektor és professzionális kiszolgáló ágazatainak védelmére.

Az elemzők között éles a vita arról, hogy mi is lesz Nagy-Britanniával azután, hogy elhagyják az Európai Uniót. A szakértők szerint kulcsfontosságú, hogy a szigetország a kivonulás után is hozzáférjen az EU közös piacához. Több politikus azonban példát statuálna a szigetországgal azzal, hogy elvenné tőlük a belső piachoz való hozzáférés jogát. Ennek egyetlenegy célja lehet, hogy elrettentse saját szavazóit attól, hogy elgondolkodjanak a kilépésen. 

Az EU már számos alkalommal megfenyegette a briteket, hogy kilépés esetén nem férhetnek hozzá a közös piachoz. Ám ezen fenyegetések többsége üres szólam, ugyanis az Európai Unió is igen sokat profitál abból, hogy Nagy-Britannia is jelen van a közös piacon. Amennyiben a Brexit után is a közös piac tagja marad a szigetország, nincs okuk az aggodalomra a kint dolgozó külföldieknek, ugyanis a munkaerőpiac továbbra is igényli a magas szakképzettségű munkavállalókat. 

(MTI, BBC

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére