Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Drámai futam után világbajnok Hamilton

Pörge Béla

2017.10.29. 21:48

A Forma-1 Mexikói Nagydíja sok izgalmat hozott, és bár Lewis Hamilton az elsõ körben defektet kapott, így is világbajnok.

Izgalmasan kezdődött a Mexikói Nagydíj, miután az első körben, a rajt után előbb Vettel és Verstappen, majd Vettel és Hamilton autója ért össze. A világbajnokság két éllovasának ki is kellett állnia a boxba, Hamilton defektet kapott, Vettelnél orrkúpot cseréltek.

Verstappen simán elment, mögötte Bottas és Räikkönen volt a sorrend. A futam közepén az újonc Hartley alatt kigyulladt a Toro Rosso, de ez szerencsére nem okozott komolyabb gondot, az új-zélandi pilóta persze kiesett.

Vettel az elejétől kezdve előzgette a mezőny többi autóját, így a végére a negyedik helyig feljött, ez azonban kevés volt neki. Hamilton lassabban ugyan, de szintén felzárkózott, a végén Alonso megelőzésével a kilencedik lett.

Ez is elég volt neki, 2017 Forma–1-es világbajnoka Lewis Hamilton.

Ez Hamilton negyedik világbajnoki címe, Vettelnek és Prostnak is négy címe van, több pedig csak Fangionak (öt) és Schumachernek (hét) jött össze.

A futamot a fiatal MAx Verstappen nyerte, Bottas és Räikkönen előtt, Vettel a negyedik lett. Ocon, Stroll, Perez, Magnussen, Hamilton és Alonso szerzetek még pontot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére