Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

És akkor Kína elkezdte szórni a pénzt

Bokor Gábor

2017.03.25. 15:30

Az ázsiai állam öt év alatt több száz milliárd dollárt tervez külföldön befektetni.

Csang Kao-li, Kína miniszterelnök-helyettese bejelentette, hogy forintba átszámolva több mint 215 ezer milliárd forintnyi jüant terveznek a következő öt évben külföldön befektetni.

Hazám így nettó befektető lesz, hiszen a következő ötéves időszakban külföldről várhatóan ennél kevesebb befektetés érkezik az országba" 

– idézi a politikust az MTI

Kao-li szerint 2022-ig Kína 8 ezer milliárd dollár értékben fog termékeket importálni, ráadásul a világ idegenforgalmi szektorának is az egyik nagy hajtóereje lesz. Az előzetes számítások szerint a kínaiak 700 millió külföldi utat fognak megvalósítani az említett időszakban.

A nagy országoknak nem szabad megbontaniuk a stratégiai egyensúlyt a saját érdekeikért, ehelyett el kell ismerniük felelősségüket a világbéke terén, a nemzetközi ügyekben pedig konstruktív szerepet kell játszaniuk"

– mondta a miniszterelnök-helyettes. 

Bár Hszi Csin-ping kínai elnök nem tudott elmenni a Boao Fórum Ázsiáért konferenciájára, üzenetet küldött a résztvevőknek, amelyben kifejezte azon óhaját, hogy a jelenlévők, köztük kínai és a régió más országainak üzletemberei, közösen mozdítsanak elő egy dinamikusabb és fenntarthatóbb globalizációs folyamatot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére