Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezek az állatok befolyásolják a világpolitikát

Tóth Dalma

2016.10.04. 14:28

Ma van az állatok világnapja, mi pedig összeszedtük nektek a legbefolyásosabb állatokat.
1. Jézus Krisztus akarta elrabolni az Obama-család kutyáit

Obama még 2008-ban ígérte meg a lányainak, ha elnökké választják, akkor kaphatnak egy kutyát. Az amerikai elnök gyerekei allergiásak a kutyaszőrre, azért a választásuk a portugál vízikutyára esett, mert az nem hullajtja a szőrét. Az elnöki család azóta már két portugál vízikutyával lett gazdagabb. Elsőként Bo érkezett a Fehér Házba, majd három évvel később csatlakozott hozzá Sunny.

Az év elején többek között azért tartóztattak le egy észak-dakotai férfit, mert el akarta rabolni az Obama család kutyáját.

A 49 éves Scott Stockert turistaként utazott Washingtonba, de a rendőrség információkat kapott arról, hogy a férfi valamire készül, és akcióba is lendültek. Az észak-dakotai férfira a Hampton Inn szállodában bukkantak rá. A rendőrség vadászfegyvert, puskát, lőszert, bozótvágó kést és gumibotot is talált a férfinál. A férfi bevallotta, hogy azért utazott Washington DC-be, hogy elrabolja az Obama család valamelyik kutyáját, Bót vagy Sunnyt.

A letartóztatásakor a férfi közölte, hogy ő maga Jézus Krisztus, az édesapja John F. Kennedy, a meggyilkolt amerikai elnök, az édesanyja pedig Marilyn Monroe, a rejtélyes körülmények között elhunyt filmsztár volt. Hozzátette, hogy azért utazott Washingtonba, hogy bejelentse indulását az elnökválasztáson és kampányoljon a havi 99 dolláros egészségbiztosítás mellett.
2. Putyin kutyájának esete Merkellel

Putyinnak egy nagy fekete labrador kutyája volt, akit még Angela Merkelnek is "bemutatott".  Amikor 2007-ben találkozott egymással Putyin és Merkel, az orosz elnök közel engedte a kutyáját a német kancellárhoz, aki köztudottan fél a kutyáktól, mióta 1995-ben megharapta egy eb.

Az orosz elnök még 2000-ben kapta a fekete labradort Sergey Shoigu-tól, aki jelenleg Oroszország védelmi minisztere. A kutyus sajnos 2014-ben, 15 éves korában elhunyt.

3. Hollande tevéjének szomorú története

Amikor Francois Hollande Maliba látogatott, egy tevét kapott ajándékba. A timbuktui lakosság így szerette volna háláját kifejezni a francia elnöknek, aki elűzte az iszlamista csoportokat a területről. A tevét egy francia állatkertben akarták elhelyezni, de addig is gondozását egy mali családra bízták. Ez végül rossz döntésnek bizonyult, mivel a család megette az állatot. A timbuktui helyi vezető bocsánatot kért az eset miatt, és azt ígérte, hogy szebb és nagyobb tevét ajándékoznak a francia elnöknek kárpótlásul.

Habár a teve nem jutott el Franciaországba, Hollande-ot kárpótolta egy kiskutya.

A montréali francia veteránegyesület egy fekete labrador kutyakölyköt ajándékozott Francois Hollandenak, amiért aktívan részt vett idén az első és második világháborús megemlékezéseken, ahol kiemelte a kanadai veteránok érdemeit is. A kutya a Philae nevet kapta egy üstökösön landoló űrszonda után. A kis vadászkutya az Élysée-palota földszintjén kapott lakhelyet. Korábban Valéry Giscard d'Estaing, Francois Mitterrand, Jacques Chirac és Nicolas Sarkozy is tartott egy-egy labradort a palotában hivatali évük alatt, bár Chirac egy máltai selyemkutyával fejezte be második mandátumát.

4. II. Erzsébet királynő és a corgik

II. Erzsébet 18 éves kora óta elkötelezettje a corgiknak, azaz már több mint 80 éve tart kutyákat. A királynőt 90. születésnapja alkalmából egy textileket készítő és forgalmazó cég 90 corgit ábrázoló párnával, és egy méretarányos II. Erzsébet párnával lepte meg.

A királynő egyébként maga eteti a kutyákat, akik porcelán tányérokban kapják meg a napi adagjukat.

5. Larry csatája Freyaval

Larry menhelyről érkezett a Downing Street 10-be, és ő a 12. cica, aki a főegerészi címet megkapta 2011-ben.

A cicaposztot először a középkorban töltötték be, VIII. Henrik uralkodása alatt. A Downing Street ekkor a kincstárnok rezidenciája volt. Az akkori lordkancellár, Wolsey bíboros a cicáját maga mellett tartva vigyázta a kincstár tartalmát 1515-től.

Larry nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mert nem nagyon remekelt az egerészésben. Egyszer David Cameron, volt brit miniszterelnök székében ücsörögve találtak rá, miközben a szobában egy egér mászkált. Az eset után felfüggesztették az állásából, és 2012 után megosztva birtokolta a posztot Freyaval, George Osborne pénzügyminiszter macskájával. Freya azonban kalandos életet élt, és többször elcsavargott otthonról, egyszer majdnem még egy autó is elütötte. Larry-vel sem jöttek ki annyira jól, egyszer állítólag annyira összeverekedtek, hogy a rendőröknek kellett szétválasztani őket. Larry azonban megnyugodhatott, mert két év után Freya elköltözött.

Larry nemrég összeverekedett Palmerstonnal, a külügyminisztérium cicájával is. Az esetre sajtónyilvánosság előtt került sor, ráadásul Larry egyik mancsa megsérült, ezért orvost kellett hívni hozzá. Palmerston sem úszta meg épen, ő a fülén sérült meg. Larry az eset után nyakörvet és csengőt kapott, hogy Palmerston hallja ha riválisa a környékén ólálkodik.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére