Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jamie Oliver pénteken nyit a Várban

888.hu

2016.05.19. 10:28

A magyar Jamie's Italian olcsóbb lesz, mint az étteremlánc angliai tagjai. Nyitás pénteken.

Tavaly szeptember óta terjed a hír, hogy a híres teleséf, Jamie Oliver Budapesten nyit egy új éttermet. Nevét a világ a 2000-es évek előtt ismerte meg a BBC-n futó Naked chef (Főzzünk egyszerűen) című műsorából. De a tévéműsorokon kívül még számos könyvet is kiadott, és szépen lassan felépítette a saját gasztro birodalmát.

Egy interjúban arról kérdezték Jamie Oliver-t, hogy miért gondolja, hogy Magyarországon sikeres lehet egy Jamie’s Italian:

Az éttermeinknek szerintem van egy jellegzetes üzenetük. Nagyon egyszerű, de finom ételeket készítünk, emellett fontos, hogy élvezzük a főzést. A legegyszerűbb kenyértől kezdve a tésztákig, mindennap olyan emberekkel főzünk, akik megszállottak. Amikor ezt Angliában elindítottam, soha nem gondoltam, hogy egyszer majd máshol is nyílik éttermem. Aztán a különböző munkáim és iskolai kampányaim során egyre több ember csatlakozott hozzám, és kezdett nekem dolgozni. És ezek mind olyan emberek, akik máshogy gondolkodnak, így az egész cég szerintem egy kicsit máshogy működik. Ott tartok, hogy a fél világban vannak lelkes emberek által működtetett éttermeink.”

Az étteremlánc hivatalos, angol nyelvű honlapján megtaláljuk az étlapot, de az árak még nincsenek kint. Ahogy azt Jamie Oliver maga is megjegyzi, az ételek árát nagyban befolyásolják a helyi beszállítói adottságok. Nagyságrendileg ilyen árakra számíthatunk:

  • Kenyerek (pl.: bruscetta) és egyéb előételek: ~1135-2790 Ft
  • Főételek (pl.: steakek, burgerek, szárnyasok, halak): ~3850-8660 Ft
  • Tészták (pl.: arrabbiata, bolognai, carbonara): 2200-2800 Ft
  • Gyerekételek (pl: miniburger, spaghetti mini húsgolyóval): ~2500-2675 Ft
  • Desszertek (pl.: pavlova torta, tiramisu, polenta-torta): ~2100-2310 Ft
  • Gyerekdesszertek (pl.: brownie, gyümölcs, fagyi): ~480 Ft

Az étterem Facebook oldalán jelentette be, hogy május 20-tól nyitják az online foglalási rendszert, amelyen már lehet és érdemes is asztalt foglalni minél hamarabb, tekintve az étterem körüli hatalmas érdeklődést.

A budapesti Jamie’s Italiant Zsiday Zoltán Roy, a Spíler és az ÉS tulaja fogja megnyitni a budai Várban, a volt Hadik étterem helyén.

A Jamie Oliver-lánc éttermeinek nagyon szigorú minőségbiztosítási feltételeknek kell megfelelniük. A belső tereket a cég saját designerei tervezik; a szakácsok csak a sztárséf receptjei alapján, GMO-mentes alapanyagokból dolgozhatnak; a konyhán kamerát szerelnek fel, hogy valamennyi tányért ellenőrizhessék, mielőtt a vendégek elé kerül.

Zsiday korábban úgy nyilatkozott, hogy a budapesti étterem sokkal olcsóbb lesz, mint például a lánc angliai tagjai, de a fent említett magas elvárások miatt azért megkérik majd az ételek árát.

Minőségi olasz bistro árak jönnek ki. De azért nem fine dining.”

Továbbá, arról is nyilatkozott, hogy a hazai étteremben egy osztrák-magyar séf lesz a konyha élén, ill. a Spílerből és más éttermeikből toborozzák a személyzet további részét.

(Index, nosalty)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére