Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jó hír az autósoknak: nem szívunk többé a kamerák miatt

Forisek Ádám

2017.05.12. 08:45

A közterület-felügyelet mostantól nem büntetheti meg a szabálytalankodó autósokat a kihelyezett kamerák felvételei alapján. Errõl Pintér Sándor belügyminiszter hozott döntést.

Pintér Sándor belügyminiszter ezzel lényegében Tarlós István mellett állt ki.

A főpolgármester már korábban is úgy vélekedett, hogy a közterület-felügyelet nem azért van, hogy „pénzbehajtásnak látszó akciókat bonyolítson le”.

Amennyiben fennáll a szabálysértés gyanúja, úgy a rendőrségnek kell továbbítani a képeket, de mivel nincs objektív felelősség ebben az esetben, az autósok könnyen megúszhatják az 50 ezer forintos csekkek befizetését.

A főpolgármester március végi sajtótájékoztatóján kritikus hangnemben beszélt a közterület-felügyeletről, ahol többek között az 50 ezer forintos büntetést is túlzónak gondolta, ezért módosítást kezdeményezett az ügyben a rendőrségnél és a belügyminiszternél.

Az ORFK végül arra hivatkozva, hogy a közterület-felügyelet által használt kamerák nem felelnek meg a jogszabályi követelményeknek, lényegében Tarlósnak adott igazat

Pintér Sándor hétfői levelében pedig pontot tett az ügy végére: egyértelművé tette, hogy a közterület-felügyelet saját maga nem adhat a kamerás felvételek alapján büntetéseket. A felügyelő szerint a képfelvétellel a rendőrségnél kell, hogy eljárást kezdeményezzen. Azonban, mint ahogy a levélben áll:

Amennyiben a felügyelő a szabályszegést kizárólag technikai úton észleli, és nincs mód az értesítés elhelyezésére, a felvett jármű üzembentartójának objektív felelőssége alapján történő bírságszabás kizárt.”

Tehát ha a közterület-felügyelő nem megy be a felvétellel a rendőrségre, úgy a sofőröknek nem kell pénzbírságra számítaniuk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére