Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiderült, hogy ki állt a pénteki hekkertámadás mögött

888.hu

2016.10.22. 17:58

Pénteken nagyszabású támadás ért több nagy internetszolgáltató céget az Egyesült Államokban. A támadás összesen 80 ismert és népszerû weboldalt érintett, köztük a PayPalt, a Redditet és a Twittert. Szombaton kiderült, hogy ki a felelõs a támadásért.

A pénteki egy túlterheléses támadás (DDoS) volt. Ennek következtében az Egyesült Államok-szerte több nagyobb oldal is elérhetetlenné vált hosszabb-rövidebb ideig, például a Pinterest, a Spotify és a New York Times is.

Az első támadás pénteken reggel 9 órakor történt, de a Dyn DNS szolgáltató pár óra alatt kijavította a hibát. A támadás második hulláma a kora délutáni órákban zajlott, majd este jött egy harmadik. Magyar idő szerint éjfél körül sikerült helyreállítani a szolgáltatást.

A DDoS támadás során egyszerre több millió kérés érkezik be egy helyre, amely olyan, mintha egy weboldalt egyszerre több millióan akarnának megnyitni. Emiatt a szerverek túlterhelődnek és elérhetetlenné válnak. Emiatt haltak le a Dyn szerverei is, amelyekről több nagyobb weboldal is fut.

A Wikipédia szerint: A túlterheléses támadás egy meghatározott alkalmazás, operációs rendszer ismert gyengeségeit, vagy valamilyen speciális protokoll tulajdonságait (gyengéit) támadja meg. Célja, hogy az alkalmazás, vagy rendszer elérésére feljogosított felhasználókat megakadályozza a számukra fontos információk, a számítógép-rendszer vagy akár a számítógép-hálózat elérésében. A támadás eredményeképpen a rendszer nagyon lelassul, elérhetetlenné válik, esetleg össze is omolhat. A lényege, hogy lehetőség szerint megakadályozza a célgép elérését.

A hekkerek célja nem az volt, hogy adatokat lopjanak el, eddig egyetlen érintett cég sem jelezte, hogy betörtek volna a rendszerükbe. A PayPal, az Amazon és más cégek is jelezték, hogy nem történt behatolás. De akkor mégis miért volt mindez és ki a felelős?

A New World Hackers nevű csoport magára vállalta a támadást egy Twitter üzenetben. Azt írták, hogy mindez "egy próba volt" és a későbbiekben Oroszország ellen irányulnak a hasonló támadásaik.

A csoport azt állítja, hogy a pénteki támadás egy figyelmeztető lövés volt az orosz hekkerek felé:

Oroszország azt állítja, hogy mindenkinél eredményesebben tör be bárhova, ezzel háborút kezdeményezve. De mi megmutatjuk nekik, hogy milyen is egy háború"

– írta a hekkercsoport Twitter üzenetében.

A WikiLeaks azt állította, hogy az ő támogatóik állnak a támadás mögött. Amennyiben ez igaz, akkor az akció bosszú lehetett azért, amiért pár napja lekapcsolták Julian Assange internet elérését Ecuador londoni nagykövetségén.

Arra kérjük a támogatóinkat, hogy hagyják abba a támadást. Rámutattatok a lényegre"

– írta a WikiLeaks.

A jövőben hasonló támadás várható a hekkercsoport részéről.

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére