Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Növekszik a gazdagok és a szegények közötti szakadék az USA-ban

Tóth Dalma

2016.06.17. 17:58

Az OECD szerint Amerika gazdasága újjáéledt a válság óta, de hiába a növekedés, a vagyoni egyenlõtlenség tovább nõtt.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerint, az Egyesült Államok maga mögött hagyta a válságot. Annak ellenére, hogy az ország gazdasága 10 százalékkal bővült a válság előtti csúcshoz képest, tovább nőtt a szegények és a gazdagok közötti vagyoni különbség.

Amerika még Európánál is jobban teljesített a 10 százalékos gazdasági bővüléssel, a konjunktúra pedig valószínűleg idén és jövőre is folytatódik.

A bevételek azonban egyenlőtlenül oszlanak meg a társadalomban. A vagyoni egyenlőtlenségek a kibocsájtásnál is gyorsabban növekednek. A szervezet főtitkára külön kiemelte a nők és a kisebbségek hátrányos helyzetét.

Angel Gurria szerint a politikusoknak emelnie kellene a minimálbért, ami egy jó recept volt más országokban is. A főtitkár szerint adójóváirással és a munkanélkülieket segítő képzésekkel is lehetne javítani a helyzeten, a beruházások növelése pedig hozzájárulhatna a magasabb produktivitáshoz.

Az elnök-előválasztási kampányban Hillary Clinton és Bernie Sanders is minimálbér-emelést ígértek. A demokratákkal ellentétben a republikánusok teljesen ellen vannak az ötletnek, mert szerintük a minimálbér-emelés hátrányosan érinti a vállalkozásokat.

(BBC)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére