Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sedol: az MI nem gyõzte még le az emberiséget

888.hu

2016.03.12. 14:16

A dél-koreai go nagymestert legyõzõ mesterséges intelligencia nem az emberiség felett aratott diadalt.

Ezt a legyőzött go nagymester, Lee Sedol mondta, miután harmadszor is kikapott a Google által fejlesztett AlphaGo számítógépes programtól és két játszmával a vége előtt kénytelen volt elismerni a mesterséges intelligenciával szemben elszenvedett vereséget. Ráadásul az évszázad mérkőzésének kikiáltott viadalnak még nincs vége: Sedol a következő keddig még kétszer asztalhoz ül az MI ellen, bár ezek a meccsek már tét nélküliek, hiszen a győztes a harmadik forduló után egyértelműen az AphaGo lett.

Sedol megalázó veresege ellenére is fenntartja: a program korántsem tökéletes, nem az emberiséget, csak őt győzte le. Az mondjuk a SkyNet uralmától félők számára aggasztó lehet, hogy a 33 éves Sedol több mint két évtizedes karrierje során 18-szor lett világbajnok, és tényleg a világ legjobbjának tartják, de esélye sem volt a Google programja ellen.

Az ember és gép közti küzdelem első vezéráldozata, Garry Kaszparov szerint azonban ma az embereknek esélyük sincs nyerni a gépek ellen. Kaszparov még 1996-97-ben állt ki az IBM által fejlesztett Deep Blue ellen; az első viadalt még megnyerte, a másodikon elvérzett.

A számítógép ellen győzelemhez, olyan pontosság kell, ami már ellenkezik a természetünkkel, hiszen az ember képtelen sokáig fenntartani a koncentrációnak ugyanazt a magas fokát. Tehát ha 20 éve nehéz volt ezek ellen a gépek ellen küzdeni, ma szinte lehetetlen.
 
(Xinhua, Chess.com)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére