Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Simán nyert Hamilton Kínában, kicsit jobb futam volt ez az ausztrálnál

Pörge Béla

2017.04.09. 09:58

Bár Hamilton gyõzelmét semmi sem veszélyeztette, Vettel második lett, így a világbajnokság nem lehetne szorosabb két futam után. Az Ausztrál Nagydíjhoz képest izgalmas volt a kínai, de azért a körmünket most sem rágtuk le, elõzéseket viszont legalább láttunk.

Nem volt kimondottan izgalmas a rajt Kínában, némi érdekességet okozott, hogy Vettel kicsit beljebbről indult a rajtrácson, mint a többiek. Ezt vizsgálták is, de nem lett belőle bünti.

Carlos Sainz kivételével mindenki átmeneti gumikon rajtolt, de Palmer már a felvezetőkör után bejött a boxba, szintén slick gumikért. A pálya itt-ott még vizes volt, az első körben pedig virtuális safety car-t rendeltek el, miután Perez és Stroll ütköztek. A kanadai kiesett.

A biztonsági autós fázis alatt a mezőny nagyja kiment lágy vagy szuperlágy slick gumikért, az első öt maradt kint. Itt kell megemlíteni, hogy Verstappen hatalmasat rajtolt, a 16. helyről feljött az első ötbe.

Az ötödik körben az ifjú titán Giovinazzi szinte ugyanott csúszott meg, mint az időmérőn, ezúttal felkente magát a falra, így a mezőnyt beterelték a boxba, a Safety Car pedig nem csak virtuálisan jött be a pályára.

Hülkenberg ment nagyot ekkor, csak azt nem vette figyelembe, hogy a biztonsági autó mögött nem szabad előzni, így összesen 15 másodperc büntetést szedett össze. Elől közben Ricciardo tartotta fel a két Ferrarit. Räikkönen képtelen volt megelőzni az ausztrált, ezért Vettel előbb őt, majd a Red Bull pilótáját is megelőzte, később pedig Verstappent is. Rajkó ezalatt az autó miatt panaszkodott.

A kerékcseréket követen Hamilton maradt az élen, őt Vettel követte, és a német gyorsabb volt ellenfelénél, így akár még izgalmas hajrá is következhetett volna, nem ez történt. Pár másodperccel csökkent ugyan a különbség köztük, de Hamilton végül simán nyert, Vettel a második, a világbajnokságban így most egyformán állnak.

Hátrébb a két Red Bull vívott nagy harcot a dobogóért, őket egyre fogyó tisztes távolból nézte a két finn, Räikkönen és Bottas. Végül nem volt előzés, Verstappen, Ricciardo, Räikkönen, Bottas volt a sorrend a 3-6. hely között.

A mezőny hátsó felében voltak előzések, így a két héttel ezelőtti futamhoz képest izgalmas volt a Kínai Nagydíj, összességében pedig egy átlagosnál kicsit unalmasabb, néha nézhető verseny volt ez.

A végeredmény:
  1. Lewis Hamilton – Mercedes
  2. Sebastian Vettel – Ferrari
  3. Max Verstappen – Red Bull
  4. Daniel Ricciardo – Red Bull
  5. Kimi Räikkönen – Ferrari
  6. Valtteri Bottas – Mercedes
  7. Carlos Sainz – Toro Rosso
  8. Kevin Magnussen – Haas
  9. Sergio Pérez – Force India
  10. Esteban Ocon – Force India
  11. Romain Grosjean – Haas
  12. Nico Hülkenberg – Renault
  13. Jolyon Palmer – Renault
  14. Felipe Massa – Williams
  15. Marcus Ericsson – Sauber

Kiestek: Fernando Alonso, Danyiil Kvjat, Stoffel Vandoorne, Antonio Giovinazzi, Lance Stroll

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére