Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Trudeau: a CETA modern, haladó megoldásokat tartalmaz

888.hu

2017.02.17. 18:28

Az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi megállapodás (CETA) új minõséget képvisel a szabadkereskedelmi egyezmények sorában és mintául szolgálhat a további szerzõdésekhez - emelte ki Angela Merkel német kancellár pénteken Berlinben Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után.

A két kormányfő közös sajtótájékoztatóján Angela Merkel kiemelte, hogy a CETA nemcsak vámokról szól, hanem egyebek mellett a szociális biztonság és a fogyasztóvédelem területén is mintaszerű, "új standardot" jelentő szabályozást jelent – adta hírül az MTI.

Arra a kérdésre, hogy szükség van-e EU-Kína szabadkereskedelmi szerződésre, azt mondta, hogy minél hamarabb sikerre kell vinni a tárgyalásokat az EU-Kína kétoldalú beruházási megállapodásról, és majd csak ezután érdemes mérlegelni a következő lépéseket.

Justin Trudeau aláhúzta, hogy a CETA a közbeszerzések és befektetések, a munkajog és a környezetvédelem területén is "modern, haladó" megoldásokat tartalmaz, és minapi jóváhagyása az Európai Parlamentben "győzelem" Európának, Kanadának és az ügyet kezdettől fogva támogató Németországnak.

A CETA jó fizetéssel járó állásokat jelent a középosztály számára, és új esélyeket a vállalkozásoknak Kanadában és az EU-ban egyaránt - tette hozzá.

A német kancellár a NATO-tagok védelmi kiadásainak növelésére tett vállalások teljesítésére ösztönző amerikai felvetésekkel kapcsolatban aláhúzta, hogy Németország tartja magát a 2014-es NATO-csúcson hozott határozathoz, miszerint a "következő évtizedekben" a hazai össztermék (GDP) legalább 2 százalékának megfelelő összegre kell emelni a védelmi költségvetést.

Arra a kérdésre, hogy lehet-e Justin Trudeau egyfajta ellenpólus, "anti-Trump" az amerikai elnökkel, Donald Trumppal szemben, a kancellár hangoztatta, hogy Németország "elemi érdeke" a jó transzatlanti együttműködés.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére